Hız cinayetine isyan

Güncelleme Tarihi:

Hız cinayetine isyan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Emekli Hakim Hayri Erdal geçen yıl Bağdat Caddesi'nde yarış yapan bir gencin arabasının altında kalmıştı. Ailesi, olaydan sonra önlem almayan yetkilileri suçluyor ve son kazada da sorumlulukları olduğunu söylüyor.

Bağdat Caddesi Feneryolu'nda, geçen yıl emekli hakim olan eşi Hayri Erdal'ı hız yarışına kurban veren Meral Erdal, üniversite öğrencileri Selin Uras ve Erdem Celasun'un aynı caddede, aynı şekilde yaşamını yitirmesi üzerine yıkıldı. ‘‘Bu olanlar kaza değil, düpedüz cinayet’’ diyen Meral Erdal gözyaşlarına boğuldu.

500 milyona tahliye

Hayri Erdal, 1999 Nisanı'nda kaldırımda yürürken, caddede yarışan trafik canavarı Arda Zor'un (18) aracınının çarpması sonucu hayatını kaybetti. Zor, 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında, 500 milyon lira kefaletle serbest kaldı. ‘‘İnsan hayatı bu kadar ucuz mu’’ diyen Meral Erdal, üniversite öğrencileri Selin Uras ve Erdem Celasun'un aynı caddede, aynı şekilde yaşamını yitirmesi üzerine acısına acı katıldığını söyledi. Meral Erdal, ‘‘Eşimin ölümünden sonra yaşadığım bütün üzüntüleri, acıları, çaresizlikleri yeniden yaşadım. Selin'in ailesiyle buluşup, acılarını paylaşmak istiyorum. Belki bizim gibi hız tutkusu mağdurları bir araya gelerek kamuoyu oluştururabilir. Başka Hayriler, Selinler, Erdemler ölmez. Bu konuyla ilgili derneklerle bağlantıya geçeceğim. Mağdur ailelere destek olmak için onların duruşmalarına katılacağım. Bizler, ölüm yolu olan Bağdat Caddesi'nin kader kurbanlarıyız. Eşim normal bir trafik kazasında ölseydi, bu kadar üzülmezdim’’ diye konuştu.

Gençlerin eğitilmesi gerektiğinin altını çizen Erdal, otomobillerin buzdolabı, çamaşır makinesı gibi ihtiyaç malzemesi olduğunun, zevk aracı olmadığının öğretilmesi gerektiğini dile getirdi.

Önlem alınmadı

Meral Erdal, kazadan sonra Bağdat Caddesi'nde hiçbir önlem alınmadığını vurgulayarak, ‘‘30'lu 40'lı yılların kanunlarıyla, şehir düzenlemeleriyle bugüne ayak uydurmaya çalışıyoruz. Cezalar teşvik edici değil caydırıcı olmalı. Bu olayın bir trafik kazası değil cinayet olduğunun anlaşılması için daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!