Dadaş Metin’e kurşun

Güncelleme Tarihi:

Dadaş Metin’e kurşun
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

DENİZLİ'de dokuz kişinin can verdiği kumarhane ve çek senet mafyasının kanlı hesaplaşmasının taraflarından, Dadaş Metin lakaplı Metin Sağın, kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü. Tokuç Ali lakaplı Ali Çokkuş ve Metin Sağın'ın güç ve üstünlük kavgasında, iki grubun lideri de canından oldu.

ALİ Çokkuş ve imam nikahlı eşi Emine Yılmaz, 1.5 yıl önce İstanbul'da öldürüldü. Bu olayın sanıklarından, 1.5 yıldır gıyabi tutuklama kararıyla aranan 45 yaşındaki Metin Sağın, önceki gece Acıpayam'ın Dedebağı Beldesi'nde saat 01.00 sıralarında pusuya düşürüldü. Sağın'ın kaldığı, kayınpederi Hüseyin Aksoy'un evini saran saldırganlar, kendilerine jandarma süsü vererek ‘‘Çevren sarıldı, teslim ol’’ çağrısı yaptı. Evden yanıt gelmemesi üzerine kapıyı tekmeleyerek içeriye giren saldırganlar, Sağın'ı evin holünde kurşun yağmuruna tuttu. Katiller, evde bulunan Sağın'ın eşi, kayınpederi ve kayınvalidesine dokunmadan olay yerinden kaçtı. Yüzü, göğsü ve bacaklarına 10 kurşun isabet eden Metin Sağın, olay yerinde can verdi.

SAĞIN'ın, iki gün önce Dedebağı Beldesi'ne, eşini ziyarete geldiği öğrenildi. Ali Çokkuş'un adamı olduğu sanılan saldırganların beş ya da altı kişi olduğu belirtilirken, jandarma zanlıların eşkal ve kimliklerinin belirlenmesi için çalışma başlattı. Otopsi yapılarak cenaze ailesine teslim edildi. Sağın'ın öldürülmesine tanık olan yakınlarının, olayın iki dakikada gerçekleştiğini söylediği, bu nedenle eşkal konusunda yardımcı olamadığı öğrenildi.

3 yıl önce başladı

KUMAR ve çek senet tahsilatında üstünlük sağlamak isteyen Dadaş Metin ve Tokuç Ali grupları arasındaki kanlı hesaplaşmalar üç yıl önce başladı. Ege'nin kumar ve çek senet mafyasının önde gelen isimlerinden Ahmet Tekin Baykal'ın, Denizli'ye de girmek istediği, bu girişimini Metin Sağın kanalıyla gerçekleştirmeye çalıştığı, kanlı hesaplaşmaların bu girişimin ardından başladığı önesürüldü. Çatışmalarda Ali Çokkuş, imam nikahlı eşi Emine Yılmaz, adamları Cuma Bindal, Serkan Anlı, Özdemir Karapınar, karşı taraftan Metin Sağın, kardeşi Cihan Sağın, adamları Salih Bektaş, Yavuz Pervane, ayrıca adliye önündeki hesaplaşmada da yemekten dönen 1'nci Asliye Ceza Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü Adem Akcan can vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!