Fazilet zorlamış

Güncelleme Tarihi:

Fazilet zorlamış
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

MHP Grup Başkanvekili Ömer İzgi, MHP'li Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu'nun MHP'ye ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye rağmen aday olmasının ardında, FP'lilerin ve bir eski gazetecinin olduğuna ilişkin ciddi bilgi ve kanıtlar bulunduğunu iddia etti. İzgi, Somuncuoğlu'nun 24 Nisan'da aracı konumundaki iki FP milletvekili ile bir eski gazeteciye, ‘‘Cumhurbaşkanlığına adaylık sözü’’ verdiğini savundu. İzgi, ellerinde buna ilişkin tespit edilmiş telefon numaraları bulunduğunu ve bu bilgilerin Bahçeli'ye de ulaştığını söyledi. Bahçeli'nin ‘‘Meclis'te arkadaşlarımızın karıştığı olayı soruşturun, gereğini yapın’’ talimatını anımsatan İzgi, Grup Disiplin Kurulu'nu harekete geçirerek Somuncuoğlu dahil, olaya karışan herkesin dinleneceğini ve olayın video kayıtlarının inceleneceğini anlattı. İzgi, şunları söyledi: ‘‘Somuncuoğlu, elbette, Anayasal hakkını kullanıp bir milletvekili olarak Cumhurbaşkanlığı'na aday olabilir. Bunun için bize de haber vermek mecburiyeti yok. Adaylığı için başka partiler ve milletvekilleri ile de görüşebilir. Ancak, bir başka partinin talebi ile Cumhurbaşkanı adayı olduysa, bununda bilinmesi gerekir. Bundan ötürü ceza alır-almaz o ayrı.’’

Kutan: Sadi Bey oyları MHP'den aldı

FP Genel Başkanı Recai Kutan, partisiyle kavgalı bir şekilde cumhurbaşkanı adayı olan MHP'li Sadi Somuncuoğlu'nun oylarının büyük ölçüde MHP milletvekillerinden geldiğini belirterek, ‘‘Çünkü MHP'li arkadaşların tavrını görüyorum. Bizden taş çatlasa iki-üç oy gitti’’ dedi. Kutan Cuma namazı sonrasında Genel Merkeze gelirken, gazetecilerin, ‘‘Sezer'in seçilme şansını nasıl görüyorsunuz?’’ sorusunu, ‘‘Göründüğü kadarıyla öbür turlarda da bunun üzerinde bir rakam çıkacak. Kazanacak gibi bir intibam var’’ diye yanıtladı. Yanında bulunan FP'nin cumhurbaşkanı adayı Nevzat Yalçıntaş ise ‘‘Bu soruları benim yanımda soruyorsunuz, bu bir sabotaj’’ diye espri yaptı. Kutan, ‘‘FP'nin oyunun Sadi Somuncuoğlu'na gittiği’’ yolunda iddialar bulunduğunu hatırlatarak, ‘‘Bizden taş çatlasa iki-üç oy ancak gitmiştir. Büyük ölçüde MHP'den gitti. Çünkü MHP'li arkadaşların tavrını görüyorum. O arada diğer iki partiden oy almıştır’’ dedi. Kutan, FP'den Yalçıntaş ve Ahmet Necdet Sezer'e oyların gittiği bildirdi.

Çekilmiyor

Umutlarının aksine, ilk turda beklediği sonucu alamayan TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut, cumhurbaşkanlığı yarışının bundan sonrasına ilişkin olarak, ‘‘Prosedür devam edecek’’ dedi. Akbulut, bu sözleriyle yarışa devam edeceği mesajını verdi. Birinci turda sadece 4 oy olan DSP'li Oğuz Aygün de, adaylık yarışından çekilmeyeceğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!