Yıkımlı icraat

Güncelleme Tarihi:

Yıkımlı icraat
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kaçak yapılara karşı mücadelede başı çeken Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi, özel denetim ekibi kurdu, birinci görev yılında yıkımlara ağırlık verdi.

KONAK Belediye Başkanı Erdal İzgi, 18 Nisan seçiminden sonra göreve başlar başlamaz, imar programını yıkım üzerine kurduklarını açıkladı. İzgi'nin kararlı tavrıyla harekete geçen ekipler bir yılda 283 bina yıktı.

Ödün vermek yok

GECEKONDU, kaçak ve tehlikeli yapılara ödün vermeyeceklerini sürekli yineleyen İzgi, 13 zabıta memurundan oluşan denetim ekibiyle kaçak yapıları tek tek tespit ettirdi. Asgari 1 milyar ceza verilen bu binalar için yıkım kararı çıkarıldı.

Seferberlik gibi

İZGİ, Konak'ta kentin rahatlaması, yolların açılması, yeşil alan veya parklar yaratılmasının ancak kamulaştırma ve yıkımlarla gerçekleşeceğini savundu. Fen İşleri Müdürlüğü ilk iki yılı ağırlıklı olarak bu tür yıkımlara ayırdı.

Çeki düzen devam

YILLARDIR kaderine terkedilen ve tehlike yaratan boş evleri de yıktıklarını söyleyen İzgi, makro düzeyde uygulanacak kent yenileme projelerine göre çeki düzen yıkımlarına devam edeceğini açıkladı.

YILLIK BİLANÇO

KONAK Belediyesi ekipleri, Kadifekale, Alsancak, Hatay, Yenişehir, Gürçeşme, Basmane, Bozyaka, İmariye, Kaleiçi, Eşrefpaşa, Kemeraltı'nda 38 gecekondu, 10 imara aykırı, 126 tehlike yaratan, 109 da heyelan tehdidinde olmak üzere toplam 283 yıkım yaptı. Tehlike içeren 35 bina ise yıkılacaklar listesine girdi.

DOZERE KUVVET

BAŞKAN Erdal İzgi, ‘‘1980 yıllarından beri yıkım kararı bulunan 4 bin kaçak kat, eklenti ve çıkıntıyı gündeme aldık. İmar planı kapsamında yol ve yeşil alanda kalan binaları yıkmaya devam edeceğiz. Konak, yaşanacak kent olacak. Tamamen yasal çerçevelerde yaptığımız yıkımlarda, kimseyi mağdur etmiyoruz. Kentin yaşanacak hale gelmesi için yıkım yapmamız şart. Ben yıkım yaptıkça rahatlayıp ferahlıyorum. Allah, dozerimize kuvvet versin’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!