Taciz ve cinayet davasında tahliye

Güncelleme Tarihi:

Taciz ve cinayet davasında tahliye
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

KENDİSİNE cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle Veysel Yılmaz'ı bıçaklayarak öldürmekten yargılanan Halime Keçeci, mahkemenin olayda ağır tahrik olduğuna kanaat getirmesi üzerine tahliye edildi. Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada iki yıldır tutuklu olarak yargılanan Halime Keçeci'nin kasten adam öldürmek suçundan 24 yıl ağır hapsi isteniyordu. Daha önceki duruşmalarda tüm suçlamaları kabul eden Halime Keçeci, Veysel Yılmaz'ı kendisiyle zorla cinsel ilişki kurmak istediği gerekçesiyle bıçakladığını söylemişti. Yılmaz'ın tacizleri yüzünden eşi Hasan Ertekin ile ayrıldıklarını ifade eden Keçeci kendini şöyle savunmuştu:

Beni evleneceğim diye kandırdı

‘‘Ben İstanbul'daki babamın yanına geldim. Ancak Veysel burada da beni rahat bırakmadı. Benimle evleneceğini söyleyerek buluşmak istedi. Kabul ettim. Bizi görenler olacağını söyleyerek beni bir akrabasının evine götürdü. Ben, 'Senin yüzünden yuvam yıkıldı. Evlenme işini halledelim’ dedim. O, ‘O işi yapamam’ dedi. Sonra beni taciz etmeye başladı. Ben buna karşı gelince de bana bıçak gösterdi. O soyunduğu sırada bıçağı ben aldım. Ve onu rasgele bıçakladım.’’

Mahkeme heyeti, Keçeci'nin önce 6 yıl 8 ay hapsine karar verdi. Ancak Keçeci, infaz kanununa göre cezasını tutuklu bulunduğu süre içinde çektiğinden tahliye oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!