Çocuklar için dostluk köprüsü

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar için dostluk köprüsü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Silivri Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlediği 4. Balkan Çocuk Şenliği yarın sona eriyor.

Silivri Belediyesi'nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Balkan Çocuk Şenliği'ne Arnavutluk, Bulgaristan, Ukrayna, Bosna Hersek, Yunanistan ve Makedonya'dan gelen 181 konuk çocuk katıldı. Konuklar bugün ve yarın da kendi ülkelerine özgü folklor ve dans gösterilerini sunacaklar.

Uluslararası boyutlara taşınan Silivri Belediyesi Balkan Çocuk Şenliği'ne gelen konuk çocuklar Türk aileleri tarafından misafir ediliyor.

Bu yılki şenlik etkinliklerine Bulgaristan'ın Varna kentinden 50, Yunanistan'ın Selanik kentinden 32, Bosna Hersek'ten 19, Arnavutluk'un Kuçova kentinden 28, Ukrayna'nın Odesa kentinden 18, Makedonya'nın Gevgeliya kentinden 34 çocuk katıldı.

Silivri Belediye Başkanı Selami Değirmenci, Balkan ülkelerinden gelen çocuklarla dostluk köprüsü kurmak istediklerini belirterek, ‘‘Amacımız, Balkan ülkelerinde yaşayan çocukların birbirlerini tanımalarını, sevmelerini ve dostluk kurmalarını sağlamaktır. Balkan Çocuk Şenliği ile savaşların olmadığı insanların barış içinde yaşadığı bir dünyanın tohumlarını atmak istiyoruz’’ dedi.

Şenliğe katılan Selanik Thermaikos Belediye Başkanı Nikolaou Grigorios da 22 Nisan'da yapılan açılış şenliğindeki konuşmasında, ‘‘Biz Yunanistan grubu olarak inanıyoruz ki, bu gibi organizasyonlar iki ülke arasındaki sevgi, dostluk ve barış bağlarını geliştirecektir’’ demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!