Doktor Zorro meslekten atıldı

Güncelleme Tarihi:

Doktor Zorro meslekten atıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hastasının karnına neşterle rumuzunu kazıdığı için ‘‘Dr. Zorro’’ diye adlandırılan New York'lu doğum ve jinekoloji mütehassısı Allan Zarkin'in mesleki kariyeri ‘‘zorunlu’’ son buldu.

Yargıç Renee White, hem Allan Zarkin'in sağlık durumunu hem de savcılık makamının önerilerini dikkate alarak meslekten ilelebet men cezasını yeterli bulduğunu bildirdi.

Savcılık makamıyla yapılan anlaşmaya göre, Allan Zarkin beş yıl koşullu olarak serbest olacak ve hiçbir zaman ve hiçbir yerde artık doktorluk mesleğini icra edemeyecek.

Zarkin, 25 yıl hapis cezasına çarptırılabilirdi. Allan Zarkin, ''Mükemmel bir iş yaptım, bu esere damgamı vurmalıyım'' diyerek, sezaryenle çocuğunu dünyaya getirdiği hastası diş hekimi Linda Gedz'in karnına ‘‘A ve Z’’ harflerini neşterle kazımıştı. Zarkin, bunu mahkemede de ayrıntılarıyla anlattı.

Linda Getz, ilaçların etkisinde olduğu için Allan Zarkin'in yaptığının farkında olmamış, daha sonra olayın farkına vardığında da ‘‘Kendimi sığır gibi hissediyorum’’ demişti. Kocasının yanında artık çıplak dolaşamadığını kaydeden Bayan Getz, ayrıca, Beth Israel Hastanesi ile Zarkin'e karşı 5.5 milyon dolarlık tazminat davası da açtı.

Zarkin'in, Alzheimer hastalığına benzeyen ve beynin işlevlerini etkileyen Pick's Hastalığı bulunduğu kaydedildi. New York Eyaleti, Allan Zarkin'in doktorluk lisansını iptal etmiş ve 14 bin dolar ceza yazmıştı. Başka hastaları da daha önce Zarkin'den şikayetçi olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!