Tecavüzcü polislere 11 yıl 8’er ay hapis

Güncelleme Tarihi:

Tecavüzcü polislere 11 yıl 8’er ay hapis
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

Olay davada şok karar

Gece ekip otosuna aldıkları bir kadına tecavüz eden iki polis memuru, İdare Mahkemesi'nin isteğiyle yargılandı. Mahkûm olan 2 tecavüzcü cezaevine gönderildi.

İZMİR'de, evine götürmek üzere ekip otosuna aldıkları sarhoş bir kadına tecavüz ettikleri iddiasıyla yargılanan iki polis memuru, 11 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Buca Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları Necdet Yeniay (50) ve Mehmet Aşkın (47), 3 yıl önce Şirinyer'de bekçilerin gece yarısı sokakta aşırı alkollü olarak bulduğu 27 yaşındaki G.Y.'yi evine bırakmak üzere teslim aldı. Ancak iki polis, genç kadını evine götürmek yerine ekip otosunda sırayla tecavüz edip cami önüne bıraktı.

Yargılama durduruldu

İki polis görevden alındı ve tutuklandı. Ancak mahkeme, polislerin suç sırasında adli değil idari görevde bulunduklarını belirterek, yargılamayı durdurdu ve 4.5 ay cezaevinde kalan iki sanık tahliye edildi. Buca İlçe İdare Kurulu, iki polisin yargılanmasına gerek olmadığına karar verdi. İzmir Bölge İdare Mahkemesi ise

Yeniay ve Aşkın'ın yargılanmalarını istedi. Dosya tekrar 2. Ağır

Ceza Mahkemesi'ne geldi.

Şaşkına döndüler

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi' ndeki son duruşmada, Yeniay ve Aşkın suçlu bulundu. Tecavüzden 7 yıl hapis cezasına mahkûm edilen iki polisin cezası, suçları görevde ve kendi muhafazaları altındaki bir kadına karşı işlediklerinden, bir kat artırılarak 14 yıla çıkarıldı. Duruşmalardaki iyi halleri göz önünde bulundurularak iki polisin cezaları 11'er yıl 8'er ay ağır hapse düşürüldü. İki sanık polis tutuklanarak cezaevine görderildi.

Ali ÖZKAYA, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!