Ağır Roman yazarına ağır hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

Ağır Roman yazarına ağır hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ağır Roman'ın yazarı Metin Kaçan ile spiker arkadaşı Alp Buğdaycı'nın uyuşturucu aldıktan sonra kız arkadaşları G.K.'ya işkence yapıp tecavüz etmeleriyle ilgili dava 5 yıl sonra sonuçlandı. Çevirmen G.K.'ya işkence yapıp zorla ters ilişki kurmaktan yargılanan Metin Kaçan, 8 yıl 9 ay ağır hapse çarptırıldı. Kaçan'a müessir fiilden 5 ay hapis cezası veren mahkeme, Alp Buğdaycı'yı da tecavüz suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.

Beyoğlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5 yıldır süren ve bası5na kapalı olarak yapılan ve kamuoyunda ‘‘ağır tecavüz’’ davası diye bilinen dava dün sonuçlandı. Dün görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Metin Kaçan ve Alp Buğdaycı ile mağdur G.K. katılmadı. Taraf avukatlarının katıldığı duruşmada mahkeme heyeti, karar aşamasına gelindiğini belirterek son sözlerini sordu. Bunun üzerine sanık avukatları olayın komplo olduğunu öne sürerek eski savunmalarını tekrar ettiklerini söylediler.

Kısa bir aradan sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, 8 ay tutuklu kaldıktan sonra 50 milyon lira kefaletle serbest bırakılan yazar Metin Kaçan'ı 8 yıl 9 ay ağır hapis, müessir fiilden de 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanık Alp Buğdaycı'ya da 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

Kaçan ve Buğdaycı'yı dövüp, işkence yaptıkları gerekçesiyle yargılanan G.K.'nın kardeşi Oktay K. ile arkadaşları ise delil yetersizliğinden beraat ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!