Cinayet davası hukuk bilmecesine dönüştü

Güncelleme Tarihi:

Cinayet davası hukuk bilmecesine dönüştü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ankara'da 2 yıl önce bir restoranda işlenen cinayetle ilgili dava serüveni perşembe günü noktalanıyor. Son yılların en ilginç davasında gözler Yargıtay'da.

ALPAY Tezcan, bir reklam ajansında müşteri temsilcisi olarak çalışan, geleceğe umutla bakan, 25 yaşındaki bir gençti. 28 Haziran 1998 günü internette tanıştığı arkadaşları ile Ankara'da gittiği bir lokantada çıkan kavgada öldü. Tezcan'ı öldürmekten mahkûm olan Mustafa Karahan ise Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdikten sonra ABD'de master ve bankacılık kariyeri yapıp, yurda dönen 30 yaşındaki genç bir bankacıydı.

Cezaevinde resme başladı

Karahan, Tezcan'ı öldürmekten tam 24 yıla mahkûm oldu ve halen Bandırma E-tipi cezaevinde dört duvar arasında yaşıyor. Son dönemde yaşamındaki tek yenilik, hapishanede ilk kez eline tual ve fırça alıp resme başlaması. Karahan, ilk resim sergisini geçenlerde Ankara'daki Galeri Soyut'ta açtı. Ayrıca, bir banka Karahan'ın sergilenen tablolarının albümünün sponsorluğunu üstlendi.

Karara itiraz ettiler

Ankara'da bundan iki yıl önce meydana gelen bu olayın adalet sürecindeki serüveni ise perşembe günü Yargıtay Birinci Ceza Dairesi'ndeki duruşmayla sonuçlanacak. Ankara'da iki yıldır büyük merakla izlenen bu davada, savcı mahkemenin verdiği karara itiraz ederek, 24 yıllık mahkûmiyet kararının diğer sanık Volkan Önder ile Mustafa Karahan arasında eşit bir şekilde bölüştürülmesini istedi.

Çelişki bulundu

Yargıtay Başsavcılığı ise verdiği mütalaada mahkeme kararının beş ayrı noktadan hareketle esastan bozulmasını istedi. Başsavcılık mütalaasında, mahkemenin olayla ilgili kabul şekline katılmadı. Eksik tahkikat yapıldığını ve deliller ile mahkeme kararının kabulü arasında çelişki bulunduğuna işaret etti. Son yılların bu ilginç davasında şimdi bütün gözler Yargıtay Birinci Ceza Dairesi'nin vereceği kararı bekliyor.

Davanın 4 sanığı var

24 yıla mahkûm olan Mustafa Karahan'ın avukatı Nusret Güler, önceki gün gazetemizde ‘‘Peki Alpay'ın Suçu Ne?’’ başlığıyla yayınlanan haberle ilgili olarak gönderdiği açıklamada, haberde yer alan bazı maddi unsurların dava dosyasındaki gerçeklere ters düştüğünü bildirdi. Güler ‘‘Davanın 1 değil 4 sanığı var. Mustafa Karahan sanıklardan sadece biri. Adli tıp raporunda ölüm nedenine ilişkin kesin bir teşhis konmamıştır. Alpay Tezcan, haberde iddia edildiği gibi olay yerinde vefat etmemiş, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!