FP: Yılmaz ve Cem'e bizden tek oy çıkmaz

Güncelleme Tarihi:

FP: Yılmaz ve Ceme bizden tek oy çıkmaz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Genel Başkan Kutan, Yılmaz ve Cem'e destek vermeyeceklerini belirtirken, partinin ağır topları Abdullah Gül ve Bülent Arınç, ‘‘Bizden tek oy çıkmaz’’ dediler.

CUMHURBAŞKANLIĞI seçiminde FP'nin ‘sıcak’ ve ‘soğuk’ baktığı isimler netleşmeye başladı. FP Genel Başkanı Recai Kutan, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz ile Dışişleri Bakanı İsmail Cem'i desteklemeyecekleri mesajını verdi. FP'nin sıcak baktığı isimler ise şöyle:

DSP'li Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, MHP'li Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu, ANAP'lı Meclis Başkanı Yıldırım Akbulut, DYP'li Doğan Güreş ve Nevzat Ercan'ın yanı sıra, Yargıtay Başkanı Sami Selçuk ile Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer. YÖK eski Başkanı Prof. İhsan Doğramacı ile Prof. Mehmet Haberal da FP'lilerin önemli bir bölümü tarafından ‘makul isimler’ olarak niteleniyor.

Kutan, Özkan'ın adaylığına parti olarak sıcak baktıklarını, önceki gün kendisiyle yaptıkları telefon görüşmesinde, ‘‘Siz neden aday olmuyorsunuz, grubumuz size sıcak bakıyor’’ sözleriyle açıkça ifade etti. Kutan, hafta ortasında kendisini ziyaret eden Başbakan Bülent Ecevit'e de bu görüşünü iletti.

FP'nin yenilikçi kanat lider adayı Abdullah Gül ve yenilikçi kanadın önemli isimlerinden Bülent Arınç da, ‘Mesut Yılmaz’a FP'den tek oy yok' açıklamasını yaptılar. Gül ve Arınç'ın açıklaması şöyle:

‘‘Aday olursa partimizden Yılmaz'a tek oy bile çıkmaz. Zira Sayın Yılmaz hakkında kamuoyunda tereddütler ve şaibe iddiaları var. Üstelik kendileri, partilerini sürekli küçülterek siyasette başarısız olduklarını gösterdiler.. Her partide dürüst, sivil, demokrat, halkın değerlerine bağlı insanlar var. Böyle bir aday çıkarsa biz de destekleyebiliriz.’’

Bu arada adaylık başvurularını yapan DSP'li Oğuz Aygün ile ANAP'lı Agah Oktay Güner, dün FP Genel Merkezi'nde Kutan'ı ziyaret ettiler. Kutan, bu ziyaretler sırasında yaptığı değerlendirmede, ilk iki turda kendi adaylarına oy vereceklerini, bu konuda da gruplarını serbest bırakacaklarını belirtirken, üçüncü ve dördüncü turlarda ise partinin ölçütlerine yakın ve şanslı adaylara yöneleceklerini bildirdi. Yılmaz ve Cem'e ise destek vermeyeceklerini söyleyen Kutan, Aygün ve Güner'e de adaylıkları için ‘‘Hayırlı olsun’’ derken, üçüncü turda şansları olması halinde parti olarak kendilerini değerlendirebileceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!