Cinayet mi intihar mı?

Güncelleme Tarihi:

Cinayet mi intihar mı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

ÇATALCA'da beş yıldır birlikte yaşadığı sevgilisi Neriman Tamay'ı(36) geçen şubatta bir tartışma sırasında tabancayla öldürdüğü iddia edilen ve 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan İsmail Uçman (44), olayın cinayet değil intihar olduğunu öne sürdü.

Eyüp 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın iddianamesinde, olay günü Tamay'ın gece geç saatlerde eve alkollü olarak geldiği, sevgilisinin resmi nikahlı eşine aldığı müzik setini görünce kıskançlık krizine girdiği belirtildi. Uçman ile Tamay arasında tartışma başladığının öne sürüldüğü iddianamede, Uçman'ın tabancayla sevgilisini vurduğu iddia edildi. ‘‘Sanığın olayın intihar olduğunu öne sürmesine ve peçeteye yazılı bir intihar notu olmasına rağmen, Tamay'ın el svaplarında barut gazı ve artığının olmaması, sanığın olaydan sonra ellerini yıkaması ve sanığın babasının beş yıllık birlikteliğe rağmen maktüleyi tanımadığına dair beyanları cinayet şüphesi uyandırmaktadır’’ denildi. Savcı, sanık hakkında 24 yıla kadar ağır hapis cezası talep etti.

Uçman ise savunmasında gece saat 04.00 sıralarında uyandığını, kalktığında Tamay'ı elinde tabancayla yüz üstü yatarken bulduğunu söyledi. ‘‘Kan izi yoktu. İntihar etmek istediğini düşündüm ve elindeki silahı alıp kaldırdım. Sonra tuvalete girdim. Olay intihardır’’ dedi.

Duruşmada ifade veren Nevin Tamay, kızıyla Uçman'ın arasının çok kötü olduğunu ve sık sık kavga ettiklerini söyledi. ‘‘Bir keresinde bana 'bu kadın beni katil edecek, onu öldüreceğim' dedi. Ben sakinleştirdim’’ dedi.

Mahkeme, intihar notu olduğu iddia edilen peçetedeki yazının incelenmesi için dosyanın Adli Tıp'a gönderilmesini kararlaştırdı ve duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!