Ceza işlemlerinde biraz daha dikkat

Güncelleme Tarihi:

Ceza işlemlerinde biraz daha dikkat
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

ANTALYA Devlet Hastanesi'nde yaptığım uzun süreli müdür yardımcılığı görevimde, trafik kazası geçirmiş bir çok kazazede ile görüştüm.

Minibüs, belediye ve servis otobüsleri ile özel araç sürücülerinin hepsinde gördüğüm yanlış ve ortak davranış şekli, aşırı hız ve trafik kurallarına riayet etmemeleri.

Kaza sonunda, hastanede yatan hastalarla yaptığım görüşmelerde de, bahsettiğim konunun gerçeklik payı ortaya çıktı.

Kurduğumuz Bucak Eğitim Vakfı ile hala trafikle ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz. Vakıf sayesinde, özellikle okullarımızı dolaşıp, öğrencilerimize çeşitli metotlarla dersler veriyoruz.

RUHSAT VE EVRAK

Derslerde, büyüklerimizin hiç de dikkate almadıkları trafik işaret ve levhaların ne anlama geldiği, yaya ve sürücülerin, yollarda nasıl hareket etmeleri gerektiği konuları, öğrencilere detaylı bir şekilde anlatılıyor.

Yine yaptığımız bir çok araştırmada gördüğümüz en büyük eksiklik, trafik polisi arkadaşlarımızın, sürücülere yazdıkları cezaların çok az kısmını tahsil etmeleri.

Ayrıca, bir çok yetkili, araç tescil edildikten sonra ruhsat ve evraka, yeterli önemi vermiyor. Halbuki, tüm yetkili arkadaşlar, öncelikle sürücünün hatasının ne olduğunu kendilerine anlatmalı, cezaları ne ise uygulamalı ve sürücünün, kesin adres ve telefon bilgileri almalı.

Böylece, görev başındaki arkadaşlarımız, daha sonra, aynı sürücünün trafik kaza ve hatası sonunda, ona rahatlıkla ulaşır.

Konuk Yazar

Abdullah GÖKMEN

Bucak Eğitim Kalkınma ve Araştırma Vakfı Müdürü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!