Hızınızı azaltın

Güncelleme Tarihi:

Hızınızı azaltın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

KUMLUCA Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'nin, radar hız kontrolü, aralıksız devam ediyor. Kumluca-Antalya, Kumluca-Kaş, Kumlucu-Elmalı yollarında, sürekli yapılan hız kontrollerinde, 2000 yılının ilk üç ayında, toplam 1792 sürücüye para cezası uygulandı.

Meydana gelen 21 kazada 2 ölüm, 10 yaralanma ve 18 milyar liralık maddi hasar ortaya çıktığı tespit edildi. Bugüne kadar yaptığımız tüm çalışmalarımızda, görüyoruz ki, sürücülerimiz açısından pek kayda değer gelişmeler olmamış. Çalışmalarımız sonucu özellikle aşırı hızın, sürücülerimizin vazgeçemediği bir alışkanlık olduğunu tesbit ettik. Oysa sürücülerimiz, gerek kendileri gerekse yaya ve yolcular için, aşırı hız nedeniyle ortaya çıkabilecek sonuçları önceden düşünmeli ve öyle hareket etmeli.

ARALIKSIZ SÜRECEK

Ancak herkes ‘‘Gidebileceğim yere en kısa ve en yakın zamanda nasıl gidebilirim’’ düşünücesi ile hareket ediyor. Bizleri şu an sevindiren tek şey, geçen yıllara oranla, trafik kazası sonucu ölüm olayındaki düşüşler. Vatandaşın hayatı bizim için önemli. Sürücülerimize pek hoş gelmese de, diğer denetimlerimizin yanında, hız kontrollerimiz de aralıksız devam edecek. Ülkemizde, aşırı hız, çok sayıdaki trafik kazasının başlıca nedenini oluşturuyor. Trafik kurallarını hiçe sayan bir takım sürücüler, direksiyon başına geçince ‘‘Trafik canavarı’’ oluveriyor.

Bu nedenle, hız kontrolleri, vazgeçilmez bir denetim mekanizmasıdır. Bölge Trafik İstasyon Amirliği olarak, her gün 24 saat aralıksız yapacağımız hizmetlerimiz devam edecek.

Konuk Yazar

Hüseyin ÇELİK

Kumluca Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!