Horoz dövüşü baskını

Güncelleme Tarihi:

Horoz dövüşü baskını
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Denizli Baklan'da köpek dövüşlerine gösterilen tepki amacına ulaştı. İçişleri Bakanlığı hayvanlara eziyet edilen yarışmaları yasaklayınca dövüşler engellenmeye başlandı.

İZMİR Güvenlik Şube Müdürlüğü, horoz dövüştürüldüğü ihbarı aldığı Ballıkuyu Hint Horozlarını Güzelleştirme Yetiştirme Koruma Derneği'ne bastı. Alkol alınıp kağıt oyunları oynanan derneğin tribün şeklindeki sıralarına oturmuş, horozlarıyla dövüş saati bekleyenlerle karşılaşıldı.

Her şey hazırdı

HOROZLARIN yaralarının dikilmesinde kullanılan iğne iplik, gırtlaklarını temizlemede kullanılan tüy ve raund aralarını gösteren kartlara elkonuldu. Ayrıca 30 Hint horozunun dövüş için sıra beklediği ve dernekte olmaması gereken ringin de kurulu olduğu tutanaklara geçirildi.

Kaçak düzenlenir

POLİSİN gözaltına aldığı, aralarında Dernek Başkanı Mehmet Emin Tümer'in de bulunduğu 10 kişi, daha sonra serbest bırakıldı. Polis hayvanlara eziyet edilen yarışmalara izin verilmeyeceğini hatırlattı. Horoz dövüşü tutkunları ise yasaklama halinde yarışmaların kaçak yapılacağını söyledi.

DERNEK BAŞKANI

Bu bir hobidir

DERNEK Başkanı Mehmet Emin Tümer, horoz dövüşlerini şöyle savundu:

‘‘Hint horozlarının gagaları, tırnakları bantlanır. Galip gelen horozun sahibine ödül verilir. Ayrıca horoz damızlık olarak kullanılır. Bu köpek dövüşü gibi ölümüne sonuçlanan bir müsabaka değil. Bu bir yarıştır. Veterinerimiz var. Üyelerimiz bunu bir hobi olarak kabul ediyor. Türkiye'de bu şekilde 700 dernek var. Sadece bizim 800 üyemiz var. Bakanlığın Horoz müsabakalarını da yasaklamasını anlayamıyoruz. Derneğimizin alkol ve diğer ruhsatları var.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!