Kütüphanecileri destekleyin

Güncelleme Tarihi:

Kütüphanecileri destekleyin
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Devlete çağrı

HÜRİYET Gazetesi Yayın Danışmanı ve Yazar Doğan Hızlan, ‘36. Kütüphane Haftası’nda devleti ‘Kütüphanecilere daha fazla destek vermeye’ çağırdı.

Hızlan, Kültür Bakanlığı'nın ve Türk Kütüphaneciler Derneği'nin düzenlediği 36. Kütüphane Haftası'nda verdiği konferansta ‘‘Devletin özel kütüphaneler konusunda destekleyici olmasını istiyorum. Devletten şunu bekliyorum: Kütüphanecileri daha çok destekleyin’’ dedi.

Hızlan, dış ülkelerde kütüphanelere trilyonlarca lira yatırım yapıldığını belirterek, ‘‘Çünkü onlar ülkeyi zenginleştirecek olanın kütüphaneler olduğunu biliyorlar’’ diye konuştu.

KÜLTÜR BAKANI SÖZ VERDİ

Milli Kütüphane'deki etkinlikte, Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu ve Kültür Bakanı İstemihan Talay da birer konuşma yaptı. Talay, bütçedeki daralmalar nedeniyle yeni kütüphanelerin açılamadığını belirterek, ‘‘2001 yılı bütçesinin kütüphanelere ağırlık vereceğine söz veriyorum’’ dedi.

Talay, Kültür Bakanlığı'nın başarıyla yerine getiremediği her ile ve ilçeye kütüphane açma görevinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın her okula kitaplık kurarak destek verdiğini söyledi. Talay, konferansın izleyicilerine de seslenerek, ‘‘Hızlan'ın yazılarından ve burada yaptığı konuşmasından yararlandığınızı biliyorum’’ diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Bostancıoğlu, Kültür Bakanı Talay ve Hürriyet yazarı Hızlan, Milli Kütüphane'nin yeni yemek salonunun da açılışını yaptılar. Açılışta kurdeleyi Bostancıoğlu, Talay ve Hızlan birlikte kesti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!