Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Valilere genelge Vahşeti önleyin

DENİZLİ'deki köpek dövüşü İçişleri Sadettin Tantan'ı harekete geçirdi. Tantan valiliklere gönderdiği genelgede hayvanlara eziyet edilen, zarar veren yarışmalara kesinlikle izin verilmemesini istedi. Buzağı, kedi, köpek güzellik yarışması, muhabbet kuşu konuşma becerisi gibi yarışmaların hayvan sahiplerini ya da çiftçileri özendirmeyi, hayvan sevgisini geliştirmeyi amaçlayan yarışmalar olduğunu kaydeden Tantan, horoz dövüşü, köpek dövüşü gibi yarışmaların ise ‘‘Hayvanlara eziyet edilen, zarar veren, yarattığı çirkin görüntü ile de topluma hiçbir olumlu katkısı olmayan, toplumun büyük tepkisini çeken yarışmalar’’ olduğunu vurguladı. Türkiye'nin 18 Kasım 1999'da imzaladığı Avrupa Konseyi Evcil Hayvanların Korunması Sözleşmesi'nde kimsenin hayvanlara gereksiz yere acı ve ıstırap çektiremeyeceğinin belirtildiğini ifade eden Tantan, genelgesinde şunları kaydetti: ‘‘Her ne ad altında olursa olsun, hayvanlara eziyet edilen, zarar veren müsabaka ve yarışmalara kesinlikle izin verilmemesini, konunun önemle takibini ve tespiti halinde sorumlular hakkında yasal gereklerinin yerine getirilmesini rica ederim.’’

Köy Hizmetleri'nin 15 günlük yakıtı kaldı

KIŞ koşulları nedeniyle kapanan yolların açılması çalışmalarını yoğun biçimde yürüten, aynı zamanda köy ulaşımı ile ilgili altyapı faaliyetlerini sürdüren Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün stoklarında 15 günlük yakıt kaldığı bildirildi. Köy Hizmetlerinden sorumlu Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz, Bakanlar Kurulu toplantısından önce gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlarken, her yıl stoklarından bulunan yakıtların daha uzun sürede kullanılabildiğini, ancak bu yıl kış koşulları nedeniyle erken tükendiğini bildirdi. Yılmaz, ‘‘Makinaları 15 gün çalıştıracak yakıtımız kaldı. İhtiyacımız olan akaryakıtı sağlamak için yaklaşık 30 trilyon lira lazım’’ dedi.

Ilgar'da can pazarı

RUSLAR'ın sivil hedeflere saldırılarından kaçarak Gürcistan'a sığınan 10 Çeçen ile 35 Ahıska Türkünün, Türkgözü Sınır Kapısı'ndan Ardahan'a gitmek üzere bindiği 2 midibüs, Ilgar Dağı'nda kardan kapanan yolda kaldı. İçinde 2'si çocuk 3'ü kadın 10 Çeçen ile 11'i çocuk 17'si kadın 35 Ahıska Türkünün bulunduğu 2 midibüs, Gürcistan sınırındaki Türkgözü Sınır Kapısı'ndan giriş yaptıktan sonra Ardahan'a hareket etti. 45 kişinin bulunduğu 2 midibüs, Ilgar Dağı'nın 2 bin 548 rakımlı geçidinde tipiye yakalandı. Geçit karla kapandı. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulması, ısının sıfırın altında 30 dereceye kadar düşmesi sonucu, 45 kişi araçların içinde yaşam mücadelesi vermeye başladı. Mahsur kalanların öğrenilmesinin ardından, Ardahan Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, devreye girdi. Karayolları ekiplerinin çalışmaları 12 saat sürdü. Yolcular, Ardahan'a götürülerek konuk edildi.

Recai Kutan İstediğimiz olmazsa destek yok

ANKARA - FP Lideri Recai Kutan, 69'uncu maddede istedikleri değişikliğin yapılmaması halinde, Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili 5+5 formülüne destek vermeyeceklerini söyledi. Kutan, ‘‘Bizim görüşümüze uygun değişiklikler yapılmışsa desteğimiz vardır, aksi halde destek vermemiz sözkonusu değildir, bu kadar açık ve net söylüyorum’’ dedi. Başbakan Ecevit'in 101'inci madde değişikliğine FP'nin de destek vereceği yönündeki açıklaması konusunda da Kutan, ‘‘Türkiye Cumhurbaşkansız kalacak değil, seçilmesi konusunda gayret gösteririz, ama şartımız, diğer maddelerdeki en masumane isteklerimizin karşılanmasıdır’’ diye konuştu.

RTÜK yine kapattı

ANKARA - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, düzeltme ve cevap hakkına ilişkin yasa hükümlerini ihlal ettiği gerekçesiyle Kanal D'ye ve genel ahlak, toplum huzuru ve Türk aile yapısına aykırı yayın yaptığı gerekçesiyle de Kanal 6'ya bir günlük yayın yasağı getirdi. Açıklamada, İzmir'de yayın yapan Demokrat Radyo'ya da toplumu şiddet, terör ve etnik ayrımcılığa sevkettiği ve nefret duyguları oluşturan yayınlar yaptığı gerekçesiyle 15 günlük yayın durdurma cezası verildi.

Gazeteci Bilginer öldü

İSTANBUL - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve sürekli basın kartı sahibi gazeteci Mete Bilginer, 63 yaşında hayatını kaybetti. Bilginer'in cenazesi, bugün Kızıltoprak Zühtü Paşa Camii'ndeki öğle namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Gazeteciliğe 1967'de TRT İzmir Radyosu'nda başlayan Bilginer, İstanbul Radyosu, İstanbul Ekspres ve Güneş gazeteleri, Görüntü, Şölen ve Nokta dergilerinde de çalıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!