Belediye vahşeti

Güncelleme Tarihi:

Belediye vahşeti
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kaymakamlık izin verdi, Başkan düzenledi, polis seyretti

125 köpeği birbirine parçalattılar

DENİZLİ'nin Baklan İlçesi'nde köpek dövüşü adı altında bir vahşet gösterisi yapıldı. Köpeklerin birbirini parçalarcasına saldırdığı iğrenç gösteriyi stadyumunda yaklaşık 2 bin kişi izledi. DYP'li Belediye Başkanı Ayhan Demirdöver, köpekler arasında güzellik yarışması yapılacağı ve geliriyle köprü yaptırılacağı gerekçesiyle gösteri için Kaymakamlık'tan izin aldı. Beklenen gün geldi ve ilçede gençlerin spor yapması için tahsis edilen stadyumda 125 çoban köpeği, boyunlarına bağlanan tasmalarla sürüklenerek ortaya çıkarıldı. İzleyiciler, 1 milyon liraya satılan ve Baklan Belediyesi'nin mührünün yeraldığı biletlerle stadyuma alındı. Baklan, Çal, Çivril, Bekilli, Bozkurt, Çardak ilçe ve köylerinden gelen çok sayıda vatandaşın tezahüratıyla başlayan dövüşlerde köpekler, birbirinin gözünü çıkarıp, kulaklarını kopararcasına ısırdı. Hayvanların zevk ve bahis amacıyla dövüştürülmesinin yasak olmasına rağmen, Baklan'da yapılan köpek dövüşünü Belediye Başkanı Ayhan Demirdöver ve güvenlik güçleri de izledi. Aralarında izleyenlerin de bulunduğu ilçe halkı vahşete tepki gösterdi. Baklan Jandarma Bölük Komutanlığı'ndan izin alındığı belirtilen dövüşler tepki çekince, Belediye Başkanı Ayhan Demirdöver, kendilerinin organizasyona bir katkılarının olmadığını öne sürdü.

YASALARA AYKIRI

Eski Başkan ANAP'lı Celal Tuğji ise 1989 yılında göreve geldikten sonra Baklan'da köpek dövüşlerinin yapılmasını engellediğini belirtti, şöyle konuştu: ‘‘Köpek dövüşlerinin yapılacağını öğrendikten sonra stadyuma geldim, dayanamadım ve ayrıldım. Dövüşleri organize edenlerin hepsi belediye görevlisiydi. Bu vahşi duyguyu tatmin için belediyenin önayak olması ayrı bir skandal. Köpeklerin hastalık bulaştırması mümkündür. Hiçbirisi sağlık kontrolundan geçirilmedi. Kuduz da olabilirdi. Bağış makbuzu bastırıp herhangi bir etkinlikle para toplamak belediye kanunlarına aykırı. Köpek dövüşlerinin gizli organizatörü belediye başkanı suç işledi. DYP'li İl Genel Meclisi Üyesi Abdül Baklan'ın da izlediği dövüşlerden 1 milyar 50 milyon lira gelir elde edildiğini öğrendik. Bununla yapılan köprüden hayır gelmez.’’

Zevkle seyrettiler

Baklan İlçe Stadı'nı dolduran 2 bin kişi köpeklerin müthiş düellosunu zevkle seyretti. 250 köpek, birbirine ölümüne saldırdı. Bazılarının kulağı koptu, bazılarının gözü çıktı. Vahşet yarışmasını düzenleyen DYP'li Belediye Başkanı Ayhan Demirdöver'in (küçük fotoğraf) 18 Nisan seçimlerinde eski başkan ANAP'lı Celal Tuğji'nin izin vermediği köpek dövüşlerini yeniden yaptırmak için vaatte bulunduğu öne sürüldü. 1 milyon lira olan ve üzerinde ‘Baklan Köprü Yaptırma Yararına’ yazılı biletlerden 1500'ü satıldı.

Böyle başladı

Baklan ilçesi, utanç verici bir etkinliğe sahne oldu. Sahiplerine sadaketle bağlı zavallı hayvanlar, aldığı 'saldır' komutu ve içgüdüleriyle birbirlerini parçalamak için tüm güçlerini ortaya koydu, rakibine üstünlük sağlamanın çabasına girdi.

Böyle bitti

Derileri parçalanan, kulakları kopan ve gözleri çıkan zavallı hayvanlar, acıma duygusunu çoktan unutan izleyicileri hiç etkilemedi. Yenişemeyen köpeklerin ise üzerlerine su sıkılıp ayrılmaları sağlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!