Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

TEDAŞ: Elektrik fiyatı düşük

TÜRKİYE Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) Genel Müdürü Osman Nuri Doğan, petrol fiyatlarındaki artış, kamu kuruluşlarından tahsil edilemeyen alacaklar ve önemli boyutlara varan kaçak elektrik kullanımı nedeniyle Hazine'den aylık zam oranının artırılmasını isteyeceklerini söyledi.

Önemli bir kısmı kamu kuruluşları ve belediyelerden olmak üzere 300 trilyon liraya yakın alacakları biriktiğini ve yaklaşık yüzde 11 düzeyinde kaçak elektrik kullanımı olduğunu belirten Doğan, yüzde 2.1 oranında zammın sözkonusu şartlarda yetersiz kaldığını söyledi. Doğan, ‘‘Bu maliyetler ve bu kaçak oranlarıyla yüzde 5'ten aşağı zam kurtarmaz’’ dedi.

TOBB: Zamcılar teşhir edilsin

İZMİR Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Vekili Hasan Özmen, ekonomik bir gerekçe olmadan fiyatlarını yüksek oranda artıran özel sektör ve kamu kuruluşlarının kamuoyuna açıklanmasını istedi. Özmen, yaptığı yazılı açıklamada, enflasyonla mücadele için ‘‘ahlaki korkutma yöntemi’’ uygulanmasını önererek, vatandaşların bu firmalara boykot uygulamaya çağrılabileceğini kaydetti.

Türkiye'nin de Web sitesi olacak

SEKİZİNCİ Beş Yıllık Kalkınma Planı oluşturma çalışmaları çerçevesinde kurulan Tanıtma Özel İhtisas Komisyonu, Türkiye'nin genel tanıtımı için çok kapsamlı bir Web sitesi hazırlanmasını istedi. Komisyonun, Türkiye'nin imaj konusundaki sorunlarının giderilmesi ve yurtdışında tanıtılmasına ilişkin hazırladığı raporda, geniş kapsamlı Web sitesinin Tanıtma Fonu kaynaklarıyla en kısa sürede gerçekleştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Bursa gıda şehri oldu

TÜRK otomotiv ve tekstil sanayinin en önemli merkezi durumundaki Bursa'nın aynı zamanda salça, dondurulmuş gıda ve damızlık hayvan üretiminde en büyük paya sahip il olduğu bildirildi. Bursa Tarım İl Müdürlüğü'nün verilerine göre, Tat, Tamek, Öztusan, Lezzo, Akfa, Vatan gibi çok sayıda firmanın fabrikasının bulunduğu Bursa'da, Türkiye'de geçen yıl, domates salçasının yüzde 69'u, dondurulmuş gıda üretiminin yüzde 62'si, meyve sebze konservesinin yüzde 47'si, meyve suyunun yüzde 26'sı üretildi.

Coca-Cola'dan futbol kampanyası

COCA-COLA, 11 kişiyi, 16 gün süreyle Avrupa Futbol Şampiyonası maçlarını izlemeye götürüyor. Toplam 8 futbol maçını kapsayan seyahat, 9-25 Haziran tarihleri arasında Hollanda ve Belçika'yı kapsıyor. ‘‘Kupa Boyunca Yerin Hazır’’ kampanyasında kazanan 11 talihli birer arkadaşı ile birlikte Türkiye Milli Takımı'nın yapacağı 3 maçı da izleme şansına sahip olacak. Çekilişe tüm Coca-Cola ve Coca Cola Light Pet şişe ürünlerinin bir adet futbol promosyonlu kapağı veya kutu Coca-Cola ambalajlarının kırmızı kutu açma halkası ile katılmak mümkün. 27 Nisan 2000 tarihinde yapılacak çekilişin sonuçları, 30 Nisan 2000 tarihinde duyurulacak.

Siemensten genç operacılara destek

SIEMENS tarafından sanat dünyasına yeni yetenekler kazandırmak amacıyla düzenlenen ve bu yıl 7'incisi gerçekleştirilecek olan,‘‘Siemens Sanat Ödülleri Yarışması’’ başvuruları 24 Mart 2000 tarihinde sona eriyor. Bu yıl opera sanatçılarının katılabileceği yarışmada, adaylar bir klasik arya veya arya antik, bir lied ve farkal bestecilere ait üç opera aryasını seslendirerek katılacakları yarışma, tüm ses kategorilerinden, 18-28 yaş arası tüm amatör opera sanatçılarına açık.

Benetton'un 2000 teması ‘Temasızlık’

BENETTON'un 2000 İlkbahar/Yaz sezonunda, hakim olan tema, ‘‘Temasızlık’’. Modanın yanı sıra rahatlığı da ön planda tutanlar bu sezon kendi temasını kendi yaratacak. Kavun turuncusundan kiraz kırmızısına, ahududu pembesine kadar çeşit çeşit renklerin hakim olduğu Benetton 2000 İlkbahar/Yaz koleksiyonu, pullu jeanler, mini-midi-maksi etekler, simli elbiseler, havlu trikoların yanı sıra, sade, kesimi rahat kıyafetlerden oluşuyor.

Düğün hazırlığı ile siz uğraşmayın

MED Ajans Reklam ve Tanıtım Ltd., çiftlerin nişan ve düğün hazırlıklarını en ince ayrıntısına kadar baştan sona organize ediyor. Önce çiftleri tanımakla işe başlayan Med Ajans, onlara özel düğün konseptleri hazırlıyor. Mekan, mönü seçiminden sanatçı teminine, davetiyelerin tasarımından basımına, dağıtımından LCV'lerin takibine, nikah şekeri yapımına kadar her işi üstleniyor.

Guiness Rekoru kıran çorap

PHİLİPPE Matignon'un soket, ince çoraplar ve jartiyerlerden oluşan ürün yelpazesi, Penti tarafından Türk hanımlarının beğenisine sunuldu. Ürünlerinde kullandığı ince dokuma iplikle Guiness Rekorlar Kitabı'na giren Philippe Matignon maksimum rahatlık için micro ipleri tercih ederken, çoraplarındaki süper mat naylon da bacaklara ipek görünümü veriyor.

Burger King'in beşinci yılı

BURGER King Türkiye'deki beşinci yılını kutladı. Tab Gıda A.Ş. tarafından ilk kez 1995 yılında açılan ve Türkiye'deki ilk restoran olma özelliği taşıyan Etiler Burger King'de yapılan kutlamada, Burger King çalışanlarına da çeşitli ödüller verildi. Türkiye'deki beşinci yılını kutlayan Burger King, bu gün 21 merkezde 92 restoranla hizmet veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!