Çocuklar yeminli ellerde

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar yeminli ellerde
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Servis şoförleri and içti

İzmirli servis şoförleri, Makina Mühendisi İsmet Yıldızkol tarafından hazırlanan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından benimsenen sürücü andına sadık kalacakları sözünü verdi.

TRAFİK kazalarını azaltmayı amaçlayan ve Makina Mühendisi İsmet Yıldızkol tarafından yazılan sürücü andı büyük rağbet gödüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından illere gönderilen genelge uyarınca sürücü kurslarının yanısıra şoför dernekleri de üyelerine sürücü yemini ettiriyor. İzmir'de de 500 servis şoförü bir araya gelerek trafik kurallarına uyacağına ‘‘namusu ve şerefi'' üzerine yemin etti. Çamdibi Site Düğan Salonu'nda düzenlenen sürücü andı yeminine katılan servis şöförleri törene katılmayı kendi istekleriyle kabul ettiklerini belirtti. Ailelerin çocuklarının canını teslim ettiği şoförler, ‘‘Kurallara en çok bizim uymamız gerekiyor. Verdiğimiz bu yemine sonuna kadar sadık kalacağız'' diye konuştu.

Eğitimin önemi

DAHA önce büyük kazalara tanık olduğunu ve yıllarca kazaları önlemenin yolunu aradığını belirten Makina Mühendisi İsmet Yıldızkol, bu andı niçin yazdığını şöyle anlattı:

‘‘Kazaların yüzde 95 insan hatasından kaynaklanıyor. İnsanlara verilen eğitim yeterli olmuyor. İnsanların yemin etmesinin kazaları azaltacağını düşündüm. Özellikle de Türk insanı verdiği söze, yemine sadıktır. İnsanların iç dünyalarına inersek, bu sorunu çözmemiz daha kolay olur. Allah'a karşı verdikleri yemine sadık kalırlar, diye düşündüm.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!