Bomba düştü

Güncelleme Tarihi:

Bomba düştü
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Gündem: Sabıkalı Arkadaş Skandalı

Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un, 20 trilyonluk ranta sahip Devlet Hastanesi Başhekimliği'ne sabıkalı bir arkadaşını getirmesi, Antalya'yı ayağa kaldırdı

Olmaz böyle şey

Hürrİyet Akdeniz'in ortaya çıkardığı ‘‘Sabıkalı arkadaş’’ skandalı Antalya'da sağlık camiasına bomba gibi düştü. Bakan Osman Durmuş'un, Antalya Devlet Hastanesi'ne Başhekim olarak sınıf arkadaşı ve sabıkalı Dr. Lütfi Çakıcı'yı atadığını dünkü haberimizden öğrenen Antalyalılar isyan etti, ‘‘Bu bize reva mı görüldü. Anlaması güç’’ diye tepki gösterdi.

Bunun izahı yok

SabIkalI bir başhekimin bakan torpiliyle Antalya Devlet Hastanesine atanmasını yanlış bir karar olarak nitelendiren meslek odaları temsilcileri, bu karardan biran önce dönülmesini istedi. 20 trilyonluk bir bütçenin, sabıkalı bir başhekime emanet edilmesine bir anlam veremediklerini belirten temsilciler, ‘‘Bunun izahı yoktur. Olay, hiç de iç açıcı değil’’ dedi.

Ve gazetecilere hastane yasak

Başhekim Dr. Lütfi Çakıcı, Hürriyet Akdeniz'de kendisi hakkında yayınlanan haberlerden sonra tüm gazetecilerin hastane içerisine girişini, dolaşmasını yasakladı.

Yardımcısı açıkladı

Güvenlik birimlerine ve kapılardaki görevlilere talimat yağdıran başhekim Çakıcı'nin yardımcısı Halit Kaplan'a ‘‘Bir tek gazeteci dahi içeriye alınmayacak. Bundan sonra haberi kapı önünde kovalasınlar’ dedi.

Eski başhekim İlk kez konuştu

Rantçılar kelle peşinde koşuyor

Başhekimliği döneminde kendisinin de rantçı ve ihalecilerin baskısına uğradığını söyleyen Hasan Doyduk ‘Parti de dolduruşa gelince, beni görevden aldılar’ diye sitem etti Salih UÇAR

Bu kavga bİtmez

Emeklİ olduğu günden itibaren suskunluğunu koruyan eski başhekim Hasan Doyduk da, bu skandaldan sonra ilk kez konuştu. Doyduk, hastanede başhekimlik kavgasının temelinde trilyonluk ihaleler ve rantiyenin yattığını belirtti.

AT KOŞTURUYORLAR

Antalya Devlet Hastanesi'nin eski Başhekemi Doyduk, ‘‘Benim görevden alınmamı isteyenler rantçılardı, ihalecilerdi. Ben ayrıldıktan sonra hastanede at koşturuyorlar. Rantçılar da kelle peşinde koşuyorlar’’ dedi. Salih UÇAR/DHA

Patron ve polİtİka cephesİnden tepkİler

Tehlikeli hatalar artık son bulsun

Altunay Altınpınar (ATSO Başkanı)

Daha önceden hüküm giymiş bir kimsenin böyle bir göreve getirilmesi doğru değil. Prensip olarak doğru bulmuyoruz. Bu hatadan geri dönülmeli. Bu hatalar son bulmalıdır. Antalya, bu ve benzer düşündürücü olayları hak etmiyor.

Siyasi olarak da izahı çok zor

Siyasiler ellerini sağlıktan çekmeli

Cihan Dinç (ANAP İl Başkanı )

‘‘SaĞLIk, ticari ve siyasi olarak istismar edilemez. Siyasilerin bu kurumun iç işleyişine karışmaması gerekir. Bu tür görevlere atanacak insanların bu tür şaibeleri olmamalı. İdareci koltuğuna oturacak olanlar, insanlara güven duygusu vermeli. İnsanların kafasında soru işareti bırakmamalı.

Layık değil

Antalya buna layık değil. Hiçbir zamanda bu ve benzeri üzücü olaylara sahna olmayacaktır.’’ ANAP İl Başkanı Cihan Dinç temiz toplumlarda birey ve partilere pek çok görev düştüğünü hatırlatarak ‘El birliğiyle bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek zorundayız’ dedi.

Orhan Tolunay (AESOB Başkanı)

Bu arkadaş bakanın arkadaşıymış. Bu tip görevlere geçmişte şaibesi olmayanların atanması gerekir. Başhekimliğe getirilmesi yanlış bir karar. Bunun siyasi olarak da izahı zordur. Temenni edilmeyen bir olaydır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!