Popüler kavgalar diyarı

Güncelleme Tarihi:

Popüler kavgalar diyarı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Eskiden tek kanallı televizyonumuz, bir de nadide sanatçılarımız bulunuyordu. Ama zamanla kanallar arttı ve Türkçe pop harekatı gerçekleşti. Önce derin dostluklar sonra da kavgalarla dolu bol atışmalı bir hayatımız var...

Aynı işi yapanlar arasında ister istemez bir rekabet söz konusu. Çünkü herkes en iyiyi yapmak için çalışıp, çabalıyor. Tabii sonuçta yaşanan kırgınlıklar, tatsızlıklar da cabası... Özellikle müzik dünyasında sık sık karşılaşıyoruz bu tip durumlarla. Bu durumun iki nedeni olduğu düşünülüyor. Birincisi ülkemizde her gün ortaya yeni bir şarkıcının çıkıvermesi! İkincisi ise ünlü isimlerin göz önünde olmaları.

Yaşadıkları her şeyi kamuoyuyla paylaşmak zorunda olan şöhretli isimlerin nesi var, nesi yoksa öğreniyoruz doğal olarak! Böylece kim kiminle küsmüş, niye küsmüş ünlülerle birlikte alenen yaşıyoruz işte! Aslında sanat camiası içinde birbirine kırgın, hatta küs bir çok isim var. Biz sadece pop müzikçileri ele aldık. Niye mi? Pop müziğin popüler dünyasına bir bakalım diye...

Serdar Ortaç - Atilla Taş

Herşey Atilla Taş'ın Dalmaz Center'da prova yapmak istemesiyle başladı. Fakat Dalmaz Center’ın demirbaşı haline gelen Serdar Ortaç bu çalışmayı engelledi. Ortaç’ın kavgalı olduğu ünlülerden biri de Hülya Avşar. ‘Ortaç’ın ‘Aradın mı’’ adlı şarkısı Avşar’ın son kasetinde yer aldı. Ancak kasetin kartonetinde Ortaç'ın adı yazılmayınca kıyamet koptu. Serdar Ortaç, ‘‘Gecelerin Adamı’’ isimli şarkının nakarat kısmını yazan Metin Arolat’ın adını kasette geçirmeyince dört yıllık arkadaşlık sona erdi.

Atilla Taş - Fedon

Fedon'un sahne aldığı Zorba'ya gelen şarkıcı Atilla Taş sahneye davet edilmeyince olay çıkarttı. Fedon'un ara verip kulise gittiği sırada arkasından bağırıp çağıran, küfür eden Atilla Taş daha sonra Zorba'yı terketmişti. ‘‘Onu zaten sahneye davet edecektim. Ama benim çocuğum yaşındaki biri haddini bilmezse onun için hiç iyi olmaz’’ diyen Fedon'a cevap kısa sürede geldi: ‘‘Özür dilerim’’

Hülya Avşar- Kayahan

İki şarkıcı aralarında bir anlaşma yapmıştı; Hülya Avşar Kayahan'ın ‘‘Atın Beni Denizlere’’ şarkısının klibinde oynacaktı. Kayahan da karşılığında Avşar kızına bir şarkı sözü yazacaktı. Hülya Avşar sözünü tuttu ve klipte parasız oynadı. Fakat Kayahan yazdığı ‘‘Güzel Hülyam’’ şarkısı için yüklüce bir ücret istedi. Böylece olaylar patlak verdi.

Kayahan-Sezen Aksu

İkisi de iyi birer söz yazarı ve besteci olan Aksu ve Kayahan bilinmeyen bir nedenden dolayı birbirlerine küsmüşler. Kayahan’ın sorunlu olduğu diğer isimler Demet Sağıroğlu ve Tayfun Duygulu. Bir zamanlar vokalisti olan Demet, kendi kasetini çıkarınca Kayahan onunla bir yıl konuşmamış. Eskiden damadı olan Tayfun’u ise dövdüğü söyleniyor.

Sezen Aksu-Tarkan

MESAM'da ‘‘Şımarık’’ın bestecileri olarak Sezen Aksu'nun yanısıra Tarkan ve Ozan Çolakoğlu'da kayıtlıydı. Aksu bu yanlışlığın giderilmesini istedi. Fakat Tarkan şarkı üzerinde hak iddia etti. Bir Aksu bestesi olan ‘‘Şıkıdım’’ Fransa'da ilgi görünce Tarkan geri adım attı.

Ferda Anıl Yarkın-A. Nur Yengi

Bu iki popçunun küslük nedeni aşk! Çünkü bir zamanlar sevgiliydiler. Yengi, bir röportajında şöyle diyor: ‘‘Ferda’nın tutucu Osmanlı erkeği kafası beni gırtlağıma kadar giydirdi.’’ Ayrılığın ardından Yarkın kendini müzik dünyasına attı. Aşk bitti ama şarkılar birer mesaj niteliğinde... Yarkın'ın şarkılarından biri; ‘‘Aşkın Yetmez’’

Mustafa Sandal- F.Anıl Yarkın

Bir zamanlar çok iyi birer dost olan Mustafa Sandal ve Ferda Anıl Yarkın geçen seneden beri konuşmuyorlarmış. İki şarkıcının konuşmama nedeni kesin olarak bilinmiyor. Söylenenlere göre Mustafa Sandal, Ercan Saatçi ile de küsmüş. Sandal, Ercan Saatçi’nin bir şarkısını alıp kendi şarkısı gibi kullanmış. Saatçi, şarkısının noter tasdikli olduğunu söyleyince Sandal'ın verdiği cevap çok ilginç: ‘‘Ben Ercan’la hiç tanışmadım ki!’

Tarkan - Mustafa Sandal

Sürekli birbirleriyle kıyaslandılar. Tepkisini en çok belli eden isim Mustafa Sandal oldu. Israrla: ‘‘Kimse beni Tarkan'la kıyaslamasın’’ dedi. İkisinin de bir çok popçu arasından sıyrılması, hayran kitlelerinin fazlalığı ve yurtdışına açılma planları Tarkan'ı da, Sandal'ı da ister istemez rakip konumuna getiriyor. Birbirlerinden hoşlanmadıkları her yerde yazıldı, çizildi. İşin ilginci bu ya; şu anda ikisi de aynı yerde askerlik yapıyor!

Aşkın Nur Yengi-Sertab Erener

Aşkın Nur Yengi'nin kıskanç olduğu söyleniyor. Oniki yaşından beri Sezen Aksu'nun yanında olan Yengi, Sertab Erener devreye girince çok bozulmuş. Erener’in albümü üzerinde yoğunlaşan ‘‘Minik Serçe’’ küçük kızının gazabına uğramış. Aksu'ya küsen Yengi daha sonra yeniden barışmış. Ancak Sertab'la dialoğa girmekten hep kaçınmış.

Sertab Erener-Şebnem Ferah

Zevklerinin aynı olduğunu ve birbirlerini çok sevdiklerini sık sık dile getiren Şebnem Ferah ve Sertab Erener'in aralarının bozulduğu söyleniyor. Gece hayatında bile ayrılmayan Sertab Erener- Şebnem Ferah ikilisi son zamanlarda birlikte dışarı çıkmadıkları gibi ortak mekanlarda da bulunmuyorlar. Küslük sebebi bilinmiyor.

Şebnem Ferah-Özlem Tekin

Onlar Türkiye'nin ilk kadın rock grubu Volvox'un üyeleri. Ne var ki bu grup yedi sene önce dağıldı. İlk olarak Özlem Tekin solo çalışmasıyla kendini kanıtladı. Ardından Şebnem Ferah ismi duyuldu. Bu iki eski dost artık aynı ortamda bulunmaktan bile haz etmiyor. Sebep olarak da; Ferah'ın şöhret basamaklarını hızla tırmanması gösteriliyor.

Ajda - Neco

Deprem felaketinden sonra POPSAV ve Dost Müzik'in katkısıyla Türk-Yunan sanatçıları bir araya gelerek yardım konseri verecekti. Ciguli'nin de konsere çıkacağını öğrenen Ajda Pekkan: ‘‘Ciguli varsa ben yokum’’ diyerek konserde yer almaktan vazgeçti. POPSAV Başkanı Neco, Pekkan'ı ağır bir dille eleştirdi. Bunun üzerine Ajda Pekkan POPSAV'dan istifa etti ve başkan Neco'nun tavırlarını beğenmediğini dile getirdi. Türk Pop Müziği’nin iki emektarı artık birbirleriyle konuşmuyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!