Mehmet Ali Ilıcak serbest bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Ali Ilıcak serbest bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğü’nden sevk edildiği Şişli Adliyesi’nde önce hakkında 4 davanın görüldüğü ve bunlardan 3’ünden gıyabi tutuklu olduğu Şişli 9. Asliye Ceza Mahkemesi’ne çıkartılan Ilıcak, burada „dolandırıcılık“ suçundan dolayı ifade verdi.

TCK’nın 503. maddesi uyarınca 1 ile 3 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen Ilıcak, ifadesinde, iddia edildiği gibi yalan vaatte bulunup, okurları kandırmadığını söyledi.

Ilıcak, 323 bin adet televizyon ve sofra takımının kupon karşılığı okurlara dağıtıldığını, kuponların yayınlanması devam ederken de BBD şirketinin gazete dağıtımını bıraktığını, bu yüzden kuponların okurlara ulaştırılmasında problem yaşandığını, gecikmeler olduğunu savundu.

Problemlerin çıkmasından sonraki 6 aylık dönem içerisinde gazeteyi devrettiğini kaydeden Ilıcak, hakimin promosyon sırasında kademeli olarak gazete fiyatı artışına ilişkin soru yöneltmesi üzerine de, „O zaman bütün gazete sahiplerinin burada olması gerekirdi. Promosyon verildiğinde bu tip artırımlar mecburidir“ dedi.

Bu mahkemece verilen Ilıcak hakkındaki 3 ayrı gıyabi tutuklama kararı, sanığın ifadesinin alınması üzerine kaldırıldı. Ilıcak, bu davalarda tutuksuz olarak yargılanmaya devam edecek.

Mehmet Ali Ilıcak daha sonra, hakkında 1 gıyabi tutuklama kararının bulunduğu Şişli 7. Asliye Ceza Mahkemesi’ne çıkartıldı.

Burada da aynı şekilde ifadesine başvurulan Ilıcak, 9. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki savunmasını tekrarlayarak, dolandırıcılık kastı olmadığını söyledi.

Dosyada şikayetçinin şikayetinden vazgeçtiğinin görülmesi üzerine söz alan Ilıcak’ın avukatı Turgut Kazan, müvekkilinin beraatini talep etti.

İfadesi alındığı için sanığın tutuksuz yargılanmak üzere gıyabi tutukluluğunun kaldırılmasına karar veren hakim, dosyanın da incelenmek üzere Cumhuriyet Savcılığı’na verilmesini kararlaştırarak davayı erteledi.

Ilıcak’ın ayrıca, aynı mahkemede hakkında bulunan, ancak gıyabi tutuklu olmadığı diğer 3 davadan ifadesi alındı. Ilıcak hakkındaki bu davalar da ileri bir tarihe bırakıldı.

Mehmet Ali Ilıcak halen mahkeme kalemindeki işlemler için Şişli Adliyesi’nde bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!