Kısa, kısa..

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa..
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Elektrik kesintisi öldürdü

ÇİĞLİ'de, 20 yaşındaki Ebru Turnagöl önceki akşam kızı 3 yaşındaki Gülçin ile gece mesaisinde olan eşinin eve dönmesini beklerken elektrikler kesildi. Karanlıktan korkan kızı ağlayınca Ebru Turnagöl mum yaktı. Bir süre sonra devrilen mum yüzünden evde yangın çıktı. Kapının alevler içinde kalması yüzünden dışarıya çıkamayan anne camı kırıp komşulardan yardım istedi. Bu sırada mutfak tüpünün patlaması yüzünden alevler tüm evi sardı. Arka odaya kaçan anne-kız, pencerelerde demir parmaklık olması yüzünden dışarıya çıkamadılar ve yanarak yaşamlarını yitirdiler.

500 bin lira için 20 yıl

İSTANBUL Üsküdar'da 1 kutu bira almak için İsmet Vanlı'dan bıçak zoruyla 500 bin lira gasp eden Murat Gözen, Deniz Şahin ve Selim Yanar'ın 20 yıla kadar hapsi istendi. Kadıköy’deki duruşmada Vanlı, ‘‘Param olmadığını söyleyince bıçaklarını gösterdiler. Hiç olmazsa bir bira parası vermemi istediler. Korkudan cebimdeki 500 bin lirayı verdim’’ dedi. Sanıklardan Murat Gözen, ‘‘Branşım hırsızlıktır. Hiç 500 bin lira için gasp olur mu?’’ dedi. Mahkeme heyeti Selim Yanar'ın da tutuklanmasına karar verdi. Duruşma ertelendi.

Mankenli çete yakalandı

ALMANYA'da tutuklu bulunan organize suç örgütünün elebaşısı Sedat Şahin grubuna yönelik operasyonlarda, 3 kişinin öldürülmesi ve 5 kişinin yaralanması, adam kaçırma, alıkoyma, gasp olaylarına karıştıkları belirlenen 3'ü kadın 18 kişi yakalandı. Sedat Şahin'in sağkolu olarak bilinen Şaban Erdoğan'a bağlı 18 sanık, İstanbul Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerinin Avcılar, Büyükçekmece ve Küçükçekmece'deki seri operesyonlarıyla ele geçirildi.

Emirler Sedat Şahin'den

Dansöz olan Venüs Akgünsel, Hülya Ertinoğlu ve Arzu Çakırlı adlı kadınların, çete üyeleri tarafından dikkat çekmemek amacıyla haraç alma işlerinde yanlarında götürülerek kullanıldıkları bildirildi. Sanıkların üzerlerinde ve evlerde yapılan aramalarda, 8 adet tabanca, bu silahlara ait şarjör ve mermiler, sahte nüfus cüzdanları ve sürücü belgesi, 2 adet senet ele geçirildi. Sanıklar, infaz emrini bizzat Sedat Şahin'den aldıklarını öne sürdüler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!