Kahpe Bizans aslanları

Güncelleme Tarihi:

Kahpe Bizans aslanları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Filmin yönetmeni Gani Müjde, oyuncularını yazdı

MEHMET Ali ErbiL / İlletyus

Mehmet Ali Erbil Kahpe Bizans'taki üstün oyunculuk performansıyla beni gerçekten çok şaşırttı. Ben onun yerinde olsaydım oyuncu olmayı kafaya koyar, bir konservatuvara gider, Devlet Tiyatroları'nda bir süre görev alır, ırk, dil, din, cins ve yakınlık ayırt etmeden bütün dişi yaratıklarla ilgilenir, sonra başarılı bir televizyon sunucusu olup Çarkıfelek adlı programı sunar, sonra da kazandığım paraları gidip Kıbrıs'ta yerdim. Neee o bunların hepsini yapmış mı zaten? Ne bileyim kardeşim ben yeni duyuyorum ya... Zaten ben ‘‘Bu adam kesinlikle bir konservatuvar bitirmiş ama söylemiyor’’ diyordum.

Bak Allah'ın işine!..

Cem Davran / Yetişbey, Gavurbey vs.

O gerçek bir profesyonel. Bir yönetmene nasıl davranacağını çok iyi biliyor. Ne zaman borç para istediysem hayır demedi.

Aslında çok da şanslı bir adam.

Hayır hayır magazin basınında çıkan asılsız haberlerden bahsetmiyorum. Filmin sonuna doğru yapımcılar ona para ödememek için çok uğraştılar ama oklar, salladığımız kılıçlar, hepsini yarıp geçti. Surlardan atlattığımız sahnede ise nasıl olup da boynunu kırmadığını hálá anlamış değilim. Gerçek bir başrol oyuncusu olmasına rağmen Mehmet Ali'nin altında başrol oynamayı kabul etmesi büyük incelikti. Fakat şart olarak ‘‘Afişte yönetmenin adını yazmayın’’ demesi, şart mıydı ya?! Yaktı beni Cem.

BELMA CANCİĞER / Arap Bacı

İyi bir sevgili olmanın dışında çok da iyi bir oyuncu. Yerinden kıpırdamayan mandayı ittiğimiz gün hariç filmde en az benim kadar emeği vardır. Özellikle çekimlerden bunalıp kendimi kaybettiğim günlerde yanımda hep o vardı. İyi ki vardı.

ŞENCAN GÜLERYÜZ / Lombelikus

Adı gibi kendisi de güleryüzlü. Kendisini Tatlı Kaçıklar'dan kaçırmıştık. Gerçekten kaçık çıktı Şencan... 60 gün boyunca kesik bir kolla dolaşmaya kendini o kadar kaptırdı ki, şimdi kırmızı ışıklarda dileniyor diye duydum.

CEZMİ BASKIN / Makaryos

Afiş kurbanlarından biri de Cezmi Baskın. Oynadığı Makaryos tiplemesiyle Hıristiyan aleminin gönlünde taht kuracağı kesin. Rolüne kendini o kadar kaptırdı ki, Bozcaada'ya yerleşti.

ÜMİT OKUR / Teodorakis

Antalya'da ülkemizin zenginliklerini Alman turistlere ama özellikle kadın turistlere gösterirken Ferdi Eğilmez Ümit'i keşfetti. Aslen Alman asıllı Türk olduğu için meselelere farklı bakan Ümit, sette pek anlaşılamadı ama bunu aşağı Saksonya lehçesiyle konuştuğu Türkçesine bağlıyorum ben.

YILMAZ KÖKSAL / Sepetçioğlu

Hayatında hiç kavga etmemiş biri olmasına rağmen filmdeki bütün kavga sahnelerinde koreograflık yaptı. Kaygısızlar dizisindeki kendisine bir borcum var diye film ekibine almıştım. Film için o kadar çok şey yaptı ki, ona yeniden borçlu çıktım.

KEREM KUPACI / Borazancı

Işıkçılar kendi aralarında konuşurken duydum. En çok borazancıya gülüyoruz abi diyorlardı. Ben de öyle... Kerem hem iyi bir dost hem de iyi bir oyuncu olarak film boyunca sağ kolum oldu. Küçücük bir role hayat verdiği için ondan çok umutluyum. Kesinlikle kendini kopyalamayı da başaracaktır.

CENGİZ KÜÇÜKAYVAZ/ Simitis

Ben en çok ona güldüm. O beni güldürdü ya Allah da onu güldürsün. Rolünün dışında da sete neşe ve espri getiren biriydi Cengiz. Birçok oyuncunun oynamaktan korktuğu homoseksüel imparator adayı rolünü o kadar iyi oynadı ki umarım rolünü gerçek hayatta sürdürmez. Cengiz bu ritmini sürdürürse Türkiye yeni bir komedi starı kazanmış olur. Umarım o zaman Cengiz'in yanında olurum.

DEMET ŞENER / Emanuel

Onu güzel seçerken sadece fiziğini tescil etmişler güzel olarak, oysa Demet'in huyu fiziğinden daha güzel. Değil çekimlerde kapris yapmak, arabasını saklayıp bulamadığımız gün bile sesini yükseltmedi. Filmin sonuna kadar disiplinini hiç bozmadı, her gün sete uygun adım yürüyüşle geldi, uygun adım yürüyüşle gitti. Çok zeki ve çabuk kavrayan kişiliği ile sette kimseye zorluk çıkarmadı, üstüne kahve dökenlere bile. Onu tanıdıkça stand-up bilmediğime çok üzüldüm. Kahkaha atmadığı sürece mükemmel bir insan.

METİN ŞENTÜRK / Asker

Onu görmediği için oynattım. O şu anda uzayda geçen bir bilim-kurgu filmde oynadığını sanıyor. Çok sevdiğim bir arkadaşım olduğu için söylemiyorum ama gerçekten olağanüstü yetenekleri var. Örneğin tavlada ben hariç herkesi yeniyor. Ona şans direksiyonu adlı programda araba kullandırmıştım ve program eğitim amaçlı bir programdı. Hálá utanıyorum. Sette anlattığı hikáyelerle sete büyük bir neşe getirdi. Körler Federasyonu'yla birlikte denize gittikleri ve açılıp kayboldukları hikáyeyi Metin'i tanıyorsanız mutlaka anlattırın. Çok güzel anlatıyor. Film boyunca bana en çok sorular soruydu Metin'in görüp görmediği. Evet görüyor. Gönül gözüyle baktığında saçınızdaki kepeği bile görebilir Metin.

SÜMER TİLMAÇ / Süpergazi

Gerçek bir Antalya beyefendisi. Kendisine çarpan atlara bile pardon diyen enteresan bir kişilik. Rolünü o kadar başarılı yapıyordu ki, bir ara kendisini gerçekten Cem Davran'ın babası sandım. Diilmiş...

GÜNAY KARACAOĞLU / Hatun

2000'li yıllarda herkes ondan bahsedecek.

Filmdeki üçüzlerin rol gereği annesi olabilmek için evdeki dünya güzeli çocuğunu bırakıp sabahtan akşama kadar ses çıkarmadan sırasının gelmesini bekledi.

Türkiye'ye yeni bir Demet Akbağ veya Yasemin Yalçın geliyor dersem hiç abartmış olmam. Filmi izleyenler bunu görecek zaten. Rolüne kaptırıp kendisine sert tekmeler atan Mehmet Ali'yi bir iki tekme yedikten sonra çaktırmadan hadım ettiği günü hálá unutamıyorum.

AYŞEGÜL ALDİNÇ / Teodora

Biz delikanlıyken posterleri ile hepimizin duvarlarına renk katardı. Filme de aynen öyle renk kattı. Müthiş bir kamera yüzü var. Sinema için biçilmiş kaftan olan gözlerinin sadece bir kusuru var. Bütün yanlışlarımızı görüyor. Filmdeki tek bayan şarkıcı olmasına rağmen filmde şarkısı yok ama (Filmin Soundtrack'inde var), filmin her karesine sinen yoğun bir emeği var. Bir de çok güzel bir terası ve kedileri var.

NURSELİ İDİZ / Helena

Onun için ne desem azdır. 20 sayfalık rolü için benden çok sete gidip gelmesi beni çok şaşırttı. Önce setteki yemeklerin güzelliğine yormuştum ama yemek yemeyi çok seven bir insan da değil. Her gün iki bin öneriyle sete gelir, cebinde bin dokuz yüz doksan dokuz öneriyle evine giderdi. Ama o bir tek önerisiyle kurtardığı çok sahne vardır. Herkes Nurseli'nin kaprisli olduğunu söylüyordu, oysa ben makyaj ve giysi odasına hiç girmediğim için onu setteki güler yüzü ve pozitif enerjisi ile hatırlayacağım hep. Bir de film sırasında ekibe verdiği nefis partideki sigara börekleriyle...

HANDE ATAİZİ / Mağdure Bacı

Televole izlemediğim için Hande'yi filmin ilk günlerinde çıkartamadım. Film sırasında yeteneğini fark edince kim olduğunu sordum, asistanlar Hande'nin benim yaratıcılığını ve editörlüğünü yaptığım Ruhsar adlı dizide oynadığını söylediler. Göz aşinalığım oradanmış. Şaka bir yana Hande birlikte çalıştığım ekibe ve yönetmene büyük katkıları bulunan bir insan. Hep bir yerlere yetişmek gibi bir derdi olduğundan yönetmenlerin pratik zekasını geliştiren bir özelliği var. Örneğin Hande'nin değişen iş takvimlerine göre program yapma başarısını gösteren yardımcı yönetmen Tolgay Ziyal abi şu anda matematik dahisi Cahit Arf'in çözemediği problemleri çözmek için Foça'ya yerleşti.

SUAT SUNGUR / Tavşanbey

Film boyunca sırtında bir grup okla oynadı Suat. Özellikle koyun postu giydiği sırada öyle pis kokuyordu ki, sette onca güzel kız olmasına rağmen Suat'ın yanına kimse yaklaşmıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!