Ölüm yoluna bakım yapılmalı

Güncelleme Tarihi:

Ölüm yoluna bakım yapılmalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kumluca Obaları kavşağı ile Finike sınırı olan, Alakır Köprüsü'ne kadar olan karayolunda yaklaşık 3 kilometrelik mesafede, birçok ölümlü ve maddi hasarlı trafik kazası olduğu tespit edildi.

Acilen bu kısa mesafeli yolun şeritlerinin boyanması, yol ayrım çizgilerinin ve levhalarının daha dikkatli ve çekici hale getirilmesi gerekli. Ayrıca, Obalar Kavşağı ortasında gelişigüzel dikilmiş olan elektrik direklerinin kaldırılıp, kavşağın düzenli hale getirilmesi gerekiyor.

ÇAKIL TEHLİKESİ

Antalya'nın batı bölgesinin en büyük ilçesi Kumluca'da kış aylarında narenciye ve sebze üretimi nedeniyle trafik daha da yoğunlaşıyor. Ayrıca bu yollarda, kamyonlardan düşen çakılların traktör üzerinde taşınan işçilerin düşmesine neden olduğu da biliniyor. İlçede yaşanan trafik kazalarının oranını düşürmek için, vatandaşlarımızdan kurallara daha fazla uymalarını istiyoruz.

TRAKTÖRLERE DİKKAT

Özellikle akşamları daha tehlikeli olan traktörlere peşpeşe bağlı römorkların düzenli hale getirilmesi gerekiyor. Güvenlik önlemleri alınmadan araçların üzerinde gelişigüzel işçi taşınmamalı ve traktörlerin gece ışık donanımı acilen tamamlanmalı.

Bunun yanında, kum, çakıl, toprak gibi malzeme çeken kamyonların üstleri mutlaka kapatılmalı. Halden çıkan yüklü kamyonlar, çevre yollarını kullanarak şehirdışına çıkmalı.

Konuk Yazar

Süleyman BOZOĞLU

Kumluca İlçe Emniyet Müdürü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!