Türkiye'nin ilk hayvan mezarlığı kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin ilk hayvan mezarlığı kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin ilk hayvan mezarlığı İstanbul-Tuzla'da kuruluyor Çeşitli nedenlerle ölen hayvanlar çöpe atılmaktan, insanlar da bu hayvanların yayabileceği hastalık riskindenkurtulacak. Türkiye'de bu konuda ilk proje olan ''hayvan mezarlığı'', son aylarda kuduz olaylarından ölümlerin yaşanması nedeniyle ülke gündeminde sıkça yer alan İstanbul'da gerçekleştiriliyor.

Belediyenin 2000 Yılı Yatırım Programı'nda bulunan ve 100 milyar lira harcamayla bu yıl içinde hizmete sokulması planlanan ''Hayvan Mezarlığı Projesi'', yaşama geçiriliyor. Büyükşehir Belediyesi'nin ''acil eylem planı'' kapsamına da alınanh ayvan mezarlığı konusundaki çalışmalar hızla sürerken, bu amaçla Tuzla ilçesine bağlı Aydınlı'da 10 dönümlük arazi tahsisi yapıldı. Söz konusu arazi, ölü hayvanların gömüsü için 3 değişik kullanım amacıyla değerlendirilecek.

Hayvan Gömü Alanı; çeşitli sebeplerden ölen hayvanların gömülebileceği bir gömü alanıolarak kullanılacak. Hayvan sahipleri, kendilerine ait her tür hayvanı, mezar yeri satın alarak, buraya gömebilecek. İsterlerse mezar taşı dikerek mezar yaptırabilecek. Hastalıklı Hayvan Gömü Alanı, öldükten sonra hastalık yayma tehlikesi olan hayvanların gömülebileceği alan olacak. Buraya, hastalıklı hayvanlar (kuduz vb.) özel hijyen şartlarına göre gömülecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!