6. amerikalı

Güncelleme Tarihi:

6. amerikalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Efes Pilsen’e yabancı dayanmıyor

Sezona Mark Jackson ile başlayan Efes Pilsen, bu oyuncuyu gönderdikten sonra Roberts, Howard ve Brown'u getirdi. Bu oyuncular da istenildiği gibi çıkmayınca son olarak Winslow ve Reid transfer edildi.

Son bir kaç yıldır hedeflediği Final Four'un kapısından dönen Efes Pilsen, hiç bir şeyden çekmedi yabancı oyunculardan çektiği kadar. Yıllardan beri takımın ihtiyacı olan Amerikalı oyuncuyu bir türlü alamayan ligimizin iddialı takımı, bu sezon da aynı sıkıntıyı yaşıyor. Şu ana dek getirdiği oyunculardan beklediği verimi alamayan Efes, sıkıntısını 2 yeni ABD'li oyuncu ile gidermek amacında.

Sezona Mulaömeroviç ve Drobnjak'ın yanına daha önce ülkemizde Tofaş'ta forma giyen Mark Jackson'u alarak başlayan Efes Pilsen bu oyuncudan istediği verimi alamadı. Avrupa Ligi'nde ilk tur maçları tamamlanmadan Jackson'u ülkesine gönderen Efes Pilsen, kolları sıvayıp bu oyuncunun yerine yeni bir uzun aramaya başladı.

Önce NBA'de doping yaptığı için cezalandırılan Roberts ile anlaşan Efes Pilsen bu oyuncuyu Türkiye'ye getirdi. Ancak FİBA bu transferi onaylamayınca Roberts geri postalandı. Efes'in daha sonraki hedefi Stanley Howard idi. Howard ile anlaşan Efes bu oyuncuyu Telekom maçında oynattı. Ancak Howard uyum sorunu gösterince o da gönderildi.

Bu arada Mulaömeroviç'in yedeği olarak bir oyun kurucu aranmaya başlandı. Gerald Brown Atina kampına getirildi. Kendisi ile el sıkışıldı. Ancak İstanbul'a dönülünce Brown ‘‘ben burada yaşayamam’’ diyerek ülkesine döndü. İyice darda kalan Efes yıllardan beri ülkemizde oynayan Rickie O'neal Winslow'a döndü ve son anda 34 yaşındaki bu basketbolcuyu kurtarıcı olarak kadrosuna aldı.

Guard arayışlarını son dakikaya dek sürdüren Efes Pilsen FİBA'nın transfer izninin bitmesine saatler kala bu kez Amerikalı Kareem Reed ile anlaştı. IBL liginin Richmond takımında oynayan 1.77 boyundaki 24 yaşındaki oyuncuyu apar topar İstanbul'a getiren Efes, büyük bir süratle transfer işlemlerini gerçekleştirip, bu oyuncuyu FİBA listesine dahil etti. Bakalım son anda getirilen bu 6. yabancı Efes'e ne kadar katkı yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!