Çantalar, Maria Dolores’in evinden çalındı

Güncelleme Tarihi:

Çantalar, Maria Dolores’in evinden çalındı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Gülay Aslıtürk’ün kasası Altan Demirel, şimdi Bakırköy Belediyesi’nde zabıta memuru olarak çalışan Hilal Demirel’le evliydi. Bir yurtdışı gezisinde Maria Dolores’le tanışınca boşandı ve ikinci evliliğini bu güzel Romen kadınla yaptı. Ormanda bulunan Demirel’e ait çantaların da Maria Dolores’in Bahçeşehir’deki evinden çalındığı anlaşıldı.

Çatalca Zirai Donatım Şube Müdürlüğü'nden emekli Mehmet İlhan Demirel'in, endüstri meslek lisesi diplomalı mahdumu Altan Demirel, Çatalca'da bakkal dükkanında start verip, Şişli Belediyesi Başkan Yardımcılığı'yla zirveyi yakaladığı, Bayrampaşa Cezaevi'nde stop ettirdiği iş yaşamında iki kadına hayır diyemedi.

İlki tanıdık biri. Malumunuz, Şişli Belediyesi'ni soyup soğana çevirmekle suçlanan, firari başkan Gülay Aslıtürk. Altan Demirel'in, zimmetine para geçirdiği iddiası üzerine 27 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılandığı mahkemede ‘‘Ne emrettiyse onu yaptım’’ diyerek işaret ettiği kadın.

Diğeri bir yabancı. Romen güzeli Maria Dolores. İkinci karısı.

MAZBUT BİR MEMURDU

Bakkallık yaparken, Çatalca Belediyesi'nde iş tutup, mazbut bir memur olan Altan Demirel'in yaşamına, Gülay Aslıtürk'ün girişi, 29 Aralık 1992 yerel seçimlerine rastlar. Çatalca Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk, Su İşletmeleri şefiyken keşfettiği Altan Demirel'i, 1994 seçimlerinde Şişli Belediye Başkanlığı'nı kazandığında yanında götürdü. Başkan Yardımcısı koltuğuna oturttu. Çatalca Belediyesi'nde memur olan eşi Hilal Demirel'e de Özel Kalem Müdürü ünvanını verdi.

MEDENİ DURUMU DA DEĞİŞTİ

Demirel'in iş yaşamındaki inanılmaz yükselişi, medeni durumunda da önemli değişikliklere yolaçtı.

Yerel yönetimler konusunda görgü ve bilgisini arttırmak için sık sık çıktığı yurtdışı gezileri bir erkek olarak da gözünü açtı Altan Demirel'in. Geziler sırasında başlayan, boğazda yatlarda süren kaçamaklar, önce belediye koridorlarında, dedikodu kılığında patlak verdi.

Ardısıra iş ciddiye bindi.

Maria Dolores adı, Şişli Belediyesi'nin memurları arasında bildik bir isme dönüştüğünde, o çoktan eşi Hilal Demirel'i boşamaya karar vermişti.

Yurtdışına yaptığı bir ‘‘görgü ve bilgi arttırma gezisi’’ sırasında tanıştığı Maria Dolores'e 'Evet' deyip üç yıl önce hayatını birleştirdi.

Çatalca'daki mütavazı evinden, Bahçeşehir'de, babasının adına satın aldığı Akasya 17 Villaları'ndaki 25 nolu tripleks villaya taşındı.

BAHÇESİNE 10 MİLYAR HARCANDI

Altan Demirel'in, ikinci baharını yaşadığı villanın bahçesi, Romen eşi Maria Dolores'in isteğiyle müthiş bir peyzaj operasyonu geçirdi. 10 milyarlık bahçe düzenlemesine 'Hayır' diyemeyen Altan Demirel, elini cebine atmak istemedi. Bahçe düzenlemesinin Şişli Belediyesi'nin kasasından karşılandığı ortaya çıktı. Şişli Belediyesi kayıtlarını inceleyen Araştırma Komisyonu, Gülay Aslıtürk'ün babasının Çatalca'daki çiftliğinde yapılan çevre düzenlemesinin astronomik bedelinin de yine Şişli Belediyesi'ne fatura edildiğini belirlemişti.

Aynı zamanda Şişli Evlendirme Dairesi'nin işletmeciliğini yapan şirketin sahipleri Ragıp Bölükbaş ve Alaattin Öztürk, Altan Demirel ile Gülay Aslıtürk'ün babası İlyas Restorant'ın sahibi İlyas Çokay'ın çiftliğinin bahçe düzenlemesi işinin karşılığının, Şişli Belediyesi'ne fatura edildiğini doğrulamışlardı.

VİLLA SATILDI

Şişli Belediyesi'nde patlak veren skandallar, Gülay Aslıtürk'ün istifası, Altan Demirel'in rüyasını yarıda kesti. Zimmmetine para geçirdiği iddiasıyla tutuklanan Altan Demirel, Bayrampaşa Cezaevi'ne giderken, hayır diyemediği Gülay Aslıtürk yurtdışına kaçtı. Karısı Maria Dolores ülkesine döndü.

Bahçeşehir'deki villa, 30 Eylül 1999 tarihinde, Altan Demirel'in Şirinevler Vakıflar Bankası'nda çalışan kızkardeşi Handan Demirel tarafından, hediyelik eşya imalatçısı Alper Çağlayan'a 130 milyar liraya satıldı.

O ŞİMDİ ZABITA

Altan Demirel'den boşandıktan sonra kızlık soyadı 'Gök'ü kullanmaya başlayan Hilal Hanım, Bakırköy Belediyesi'nde zabıta memuru olarak işe başladı. Başında lacivert kepi, elinde telsiziyle Özgürlük Meydanı'nda devriye gezen Hilal Gök, dostlarına ‘‘Altan parayı bulunca, beni paçavra gibi yırtıp attı’’ diye içini döküyor. Ama şimdilik gazetecilerle konuşmak istemiyor.

CEZAEVİNDE

ÇAKICI KORUMASI

Bayrampaşa Cezaevi'nde yatan Altan Demirel'in, Kartal Özel Tip Cezaevi'nde tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı'nın adamları tarafından korunduğu iddia ediliyor. Çakıcı'nın, cezaevine girdikten sonra ekonomik ve siyasi kariyerini büyük ölçüde yitiren Altan Demirel'i koruma işini, Gülay Aslıtürk'ün 'ricası' üzerine üstlendiği öne sürüldü. Gülay ve Orhan Aslıtürk'ün, Alaattin Çakıcı ile, Fransa'nın Nice kentinde buluşup, birlikte yemek yedikleri iddia edilmişti. Çakıcı'nın cezaevindeki adamlarının Demirel'i, 'kamu malını söğüşleyen memur' muamelesi gördüğü için, haraç isteyen bazı gruplara karşı korudukları iddia ediliyor.

ÇANTALARI alan tanıdık biri

Altan Demirel cezaevine girdikten sonra Romanya'ya giden Maria Dolores Demirel, Akasya Villaları'ndaki evin satılması üzerine, eşyalarını koymak ve İstanbul'a geldiği zaman kalmak için Bahçeşehir'de Akasya B 36 01-04 Blok 4. kat 17 numaradaki daireye taşıdı. Maria Dolores Demirel Romanya'da olduğu dönemlerde, akvaryumdaki balıkların yemlerini ve çiçeklerin suyunu, şoförü Mehmet Özcan veriyordu. 25 Aralık akşamı Bahçeşehir Jandarma Karakolu'na başvuran Mehmet Özcan, Maria Dolores Demirel'in evine balıklara yem vermek için gittiğinde, eşyaların karıştırılmış olduğunu belirterek, ‘‘Bir şeyler çalınmış olabilir’’ dedi. Özcan'ın telefonla arayarak olayı bildirdiği Dolores Demirel, iki gün sonra İstanbul'a geldi. Evdeki eşyaları kontrol eden Demirel, jandarma karakoluna giderek, eşi Altan Demirel'e ait, James Bond tipi 4 çantanın çalınmış olduğunu ifade etti. Bundan tam iki gün sonra, Bahçeşehir'deki evden çalınan çantalar, Beykoz, Çavuşbaşı Ormanları'nda bulundu. Jandarma yetkilileri, kapıyı anahtarla açıp içeri girerek çantaları alan kişinin, tanıdık biri olduğu görüşünde. Çantalardan ikisinin içinin boşaltılmış olması ise bu tanıdık kişinin, Altan Demirel'e, ‘‘Önemli evraklar bende. İstersem bunları da basına yansıtırım’’ mesajı verdiği görüşünde. Bu arada, Maria Dolores Demirel, Bahçeşehir'de son taşındığı evi de boşalttı.

Firardaki prens estetik yaptırdı

Firari Başkan Gülay Aslıtürk'ün sol kolu, Ayazağa Şube Müdürü gıyabi tutuklu Oğuz Öngen, Şişli Belediyesi'nde zimmet skandalı'nın patlak vermesinin ardından kayıplara karıştı. Oğuz Öngen'in, estetik yaptırarak tipini değiştirdiği ve sahte kimlikle İstanbul'da yaşadığı iddia ediliyor.

Gülay Aslıtürk, belediyedeki güvenilir adamlarından olan, sırdaşı Oğuz Öngen ile, Çatalca Belediyesi'nden gelirken beraberinde getirdiği Nazan Şen'in evlenmesi için arabuluculuk yapmıştı. Aslıtürk'ün yurtdışına kaçmasından sonra memuriyetten atılan Nalan Öngen, mahkeme kararıyla işine geri döndü ve şu anda Şişli Belediyesi'nde memur olarak görevini sürdürüyor.

Gülay Aslıtürk'le tanışmadan önce mazbut devlet memurları olan Oğuz ve Nalan Öngen çifti, evlendikten sonra, Altan Demirel gibi, Bahçeşehir'de tripleks bir villaya taşındılar. Öngen çiftinin, olayların patlak vermesinin ardından, Çınar 10 Adası'ndaki 2 numaralı kiralık villayı boşalttıkları anlaşıldı. Öngen çiftinin villasının üç bin dolar olan kirasının ve diğer giderlerinin de yine Şişli Belediyesi tarafından karşılandığı iddia ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!