Kayıp uçak karada aranamıyor

Güncelleme Tarihi:

Kayıp uçak karada aranamıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

UKRAYNA'dan İran'a giderken geçen salı günü Kastamonu'nun İnebolu ve Abana ilçeleri arasında düştüğü belirtilen Ekvator Guana Havayolları'na ait Antanov 28 tipi kargo uçağını arama çalışmalarından sonuç alınamadı. Kar yağışı nedeniyle arama çalışmaları denizde durdurulurken, karada güçlükle sürdürülüyor.

Ukrayna Hükümeti'nin isteği üzerine Bozkurt İlçesi'nin Yaralıgöz Dağı çevresinde iki gün önce başlatılan çalışmalardan şu ana kadar sonuç çıkmadı. Bölgede başlayan yoğun kar yağışı yüzünden görüş mesafesinin yer yer 10 metreye kadar düştüğünü belirten yetkililer, 1800 rakımlı Yaralıgöz Dağı'nda kar yüksekliğinin 1 metreyi bulduğunu söylediler.

İnebolu, Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin jandarma ekiplerinin dere yatakları ve vadilerde sürdürdükleri çalışmalardan da bir sonuç çıkmadı. Karadeniz Sahil Güvenlik Komutanı Kıdemli Albay İbrahim Oflaz, bir haftadan bu yana bölgede arama yaptıklarını, ancak hiçbir ize raslayamadıklarını söyledi. Oflaz, ‘‘Bu yüzden aramalara son verdik. Bundan sonra belki devriye gezen hücumbotlar, enkaza raslayabilir’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!