Köpeklere mikroçip

Güncelleme Tarihi:

Köpeklere mikroçip
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

İSTANBUL Tabip Odası'nda dün düzenlenen basın toplantısında, kuduz şüpheli havyanlar tarafından ısırılanların doğru merkez ve uzmanlara başvurması gerektiğine dikkat çekildi. Şişli Etfal Hastanesi Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Jale Aytaç Sarıdoğan, ısırılanların Sultanahmet'teki Kuduz Merkezi'nin yanı sıra Haseki, Bakırköy Devlet, Şişli Etfal, SSK Okmeydanı, Haydarpaşa Numune, Kartal Eğitim ve Araştırma, SSK Göztepe hastanelerine başvurabileceklerini söyledi.

Toplantıda İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Tahsin Yeşildere, sokak hayvanlarına yönelik Hayvan Doğa Koruma Vakfı'nın kurulabilmesi için tüm hayvanseverlere yardım çağrısında bulundu. Prof. Dr. Yeşildere, vakıf bünyesinde veterinerlik hizmetlerinin verileceği klinik, poliklinik, eğitim merkezleri, barınaklar kurulmayı ve sokak köpeklerini toplayıp kısırlaştırma ve aşı programlarına almayı planladıklarını söyledi.

Oda olarak sokak hayvanlarına yönelik vakıf kurma projesini önce İstanbul'da daha sonra diğer illerde hayata geçireceklerini anlatan Prof. Dr. Yeşildere, şehiriçinde gezici, tam donanımlı ve eğitilmiş toplama ekiplerinin görev yapacağını söyledi. Hasta ve güçten düştüğü belirlenen hayvanların insancıl bir biçimde uyutulacağını belirten Prof. Dr. Yeşildere, 3 yıllık aşı, tasma, derialtı mikroçip uygulamasıyla köpeklerin koruma altına alınabileceğini, ilk aşamada da 2-3 aylık yavru köpeklerin kısırlaştırılacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, sokak hayvanlarını toplayan ekiplerin sayısı artırıldı. Halen günde ortalama 200 başıboş hayvan toplanıyor. Plan doğrultusunda, sokak hayvanlarının 3 ay içinde yüzde 70 oranında rehabilitasyonu hedefleniyor. Alibeyköy'deki Hayvan Barındırma ve Tedavi Merkezi dışında, Sarıyer ilçesinde de 1000 hayvan kapasiteli merkez açıldı. Tuzla-Aydınlı'da da 2000 hayvan kapasitesi merkezin ihale aşamasına gelindi. Ayrıca ölen hayvanlar için hayvan mezarlığı da hazırlanıyor.

İlk özelleştirme başarısızdı

Sahipsiz köpeklerin toplanması amacıyla daha önce de ilçe belediyeleri tarafından ihale açılmıştı. Önceki yıl Zeytinburnu Belediyesi'nin açtığı köpek toplama ihalesini kazanan şirket, topladığı binlerce köpeği İstanbul'un boş ve geniş arazisi bulunan ilçelerine bırakmıştı. Belediye de ihaleyi iptal etmek zorunda kalmıştı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, köpek toplama işini özelleştirirken aynı hataya düşmeyeceklerini belirttiler ve ‘‘Bir ihale şartnamesi hazırlıyoruz. İhaleyi alan şirketler işlerini en iyi şekilde yapacak. İlçe belediyeleri de Büyükşehir'de hazırlanan ihale şartnamesi doğrultusunda bu işi ihale edecekler’’ dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!