Köpek toplama özelleşiyor

Güncelleme Tarihi:

Köpek toplama özelleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kuduza karşı Acil Eylem Planı yürürlükte

İstanbul'da sahipsiz köpek sayısı 100 bini buldu. Belediye, köpek toplama işini özel şirketlere verme kararı aldı.

İhale yapılacak Büyükşehir Belediyesi, 30 görevlisiyle İstanbul'daki binlerce başıboş köpekle başa çıkamayacağını anlayınca köpek toplama işini özelleştirme kararı aldı. Sayıları 100 bini bulan sahipsiz köpek, özel şirketler tarafından toplanacak. Belediye tarafından hazırlanan ihale şartları önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyurulacak.

İlçeler sırada Büyükşehir Belediyesi'nde hazırlanan ihale duyurusu, ilçe belediyelerine de gönderilecek. İlçe belediyeleri de köpek toplama işini özel şirketlere devredecek. Şirketler, toplanan köpekleri ilçe belediyeleri tarafından tespit edilen merkezlere ya da Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Barındırma ve Tedavi Merkezi'ne götürecek.

Üç aylık hedef Veteriner Müdürlüğü yetkilileri, önlem paketini şöyle açıkladılar: ‘‘Kuduz vakaları üzerine Acil Eylem Planı uygulama kararı aldık. Halen 3'er kişilik 10 ekip, günde 200 sahipsiz hayvan toplayabiliyor. Acil Eylem Planı'yla ekip sayısı artırıldı. Özelleştirmeyle üç ayda sahipsiz hayvanların yüzde 70'ini rehabilite etmeyi hedefliyoruz.’’

Hayvan mezarlığı Bu arada, Büyükşehir Belediyesi, İstanbul geneline hizmet verecek bir hayvan mezarlığı hazırlıyor. Ölen hayvanların usulüne uygun bir şekilde gömülebilmesi için belediye, hayvan mezarlığı projesini 2000 yılı yatırım programının içine aldı. Bu kapsamda hayvan mezarlığı için gerekli arazinin tahsis çalışmaları tamamlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!