Merak etmeyin GELIYORUM!

Güncelleme Tarihi:

Merak etmeyin GELIYORUM
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

Rock'un babaannesi Tina Turner yeni albumuyle milenyum turnesine cikiyor.

Tina Turner dort yildir sesinin solugunun cikmamasinin acisini buyuk bir Avrupa konser turuyla cikaracak. Son albumu ‘‘Twenty Four Seven’’in tanitilacagi bu milenyum turunun baslangic noktasi Berlin. Berlin'i Hannover, Hamburg, Munih, Gothenburg, Frankfurt, Cologne, Paris, Glasgow, Cardiff, Bruksel, Oslo, Dublin, Sheffield, Kopenhag ve Londra'daki Wembley Stadium'u izleyecek. Konser dizisi 30 Haziran'da Zurih'te son bulacak.

Son albumden 60'li yillarin R&B hitlerini andiran ‘‘When the Heartache is Over’’ isimli single'i cikaran Tina Turner ne yazik ki bizim buralara ugramiyor. Sarkicinin efsanevi sahne performansina sahit olmanin yerine gecmez ama asagida onunla yapilmis ozel bir roportaj bulacaksiniz.

Albumun adini nasil koydunuz?

- Albumun adi 'Twenty Four Seven', bu Terry Britten'in yazdigi bir sarki. Bu sarki ayni zamanda Britten'in geri donus sarkisi, tabii benim de. Britten albumdeki uc sarkiyi daha yazdi ama 'Twenty Four Seven' cok ozel, dusuk tempolu bir rock'n roll sarkisi. Daha sonra single olarak da cikacak bu bu sarki tam bir show sarkisi.

Bu albumun nasil bir tarzi var? Digerlerinden farkli mi?

- Benim icin farkli, cunku cok modern. Ayrica daha onceki hicbir albumde bu albumde oldugu gibi kendimi ortaya koymamistim. Albumdeki stil benim koklerimden geliyor, sarki sozlerinin anlattigi hikáyeleri de inanilmaz buluyorum. Bence modern muzik cilgin beat ritmlerinden ibaret degil. Radyolarda calindigi zaman genc ve yasli hayranlarimi ayni zeminde bulusturabilecek sarkilar bunlar.

Bu albumde yeni produktorlerle calismissiniz. Ozellikle ‘‘The Metro Boys’’ olarak bilinen (Brian Rawlings ve Mark Taylor) Londra ekibi dikkat cekiyor.

- Donus albumumun produksiyonu icin ben ve plak sirketim heyecan verici yapimcilar ariyorduk. Plakcim Roger, Cher'in en buyuk hiti 'Believe'i yaratan ekibi buldu. Onlarla taze ve yeni bir seyler yapabilecegimi hissettim. Bu adamlar da onsezilerimin dogru oldugunu gosterdi.‘‘The Metro Boys’’ ile studyolarina tanisma ani inanilmazdi. Calisma yerleri cok kucuk bir kayit studyosu ve her taraf genc adamlarla dolu. Ikinci katta soz yazarlari bulunuyordu ve en kucuk delikte bile sarki yazan ya da muzikle ugrasan birileri vardi. Onlari gordukten sonra muzikte yeni bir zamanin geldigini ve yeni bir cagin basladigini soylebilirim.

Albumde dans parcalari oldugu gibi baladlar da var...

- 'Don't Leave Me This Way' bir balad. Bu sarkiyi single olarak cikarma konusunu epey tartistik ve bunun icin biraz erken oldugunu dusunuyordum. Herneyse bu sarki kesinlikle harika bir parca ve hikáyesi de muhtesem. Bu sarkiyi yaptiklari icin ‘‘The Metro Boys’’u bir kez daha sevdim.

Albumde bes sarkisi bulunan Johnny Douglas da dinleyiciler icin yeni bir isim. Onunla nasil tanistiniz?

- George Michael'in 'Older' adli albumundeki vurmalilarin icra seklini cok begenmistim. Bunu plakcim Roger'a soyledigimde bunu Johnny Douglas adinda genc bir produktorun yaptigini soyledi. Douglas ile tanismaya studyosuna gittigimizde onu orada bir oglan cocugu gibi otururken bulduk. Butun studyo oyuncak doluydu, Star Trek oyuncaklari, uzay gemileri ve baska seyler... Ona ne istedigimi soyledim ve beni cok iyi anladi. Birlikte calisirken cok egleneceli ve sevimliydi.

Albumde imzasi olan en tanidik isim Terry Britten. Britten, Tina Turner'in buyuk hit sarkilarini yapti. Onunla yeniden isbirligi yapmak sizi mutlu etti mi?

- Simdi yeniden Terry Britten ile calisiyorum ve onunla 'Absolutely Nothing's Changed' sarkisini yaptik. Bu sarki cok funky, eglenceli ve harika bir dans sarkisi. Onunla birlikte cok iyi isler yaptik ve yapmaya devam edecegiz. Dans etmek ve iyi dans parcalari beni cok heyecanlandiriyor, cunku ben bir sahne sanatcisiyim.

Albume hangi sanatcilar konuk oldu?

- Albumde sadece bir tane konuk sanatci var, ama o cok ozel bir konuk. Bryan Adams ile 'Without You' sarkisinda duet yaptik.

Tina Turner'in dinleyicileri zaman icinde degisti mi?

- Benim dinleyicilerimin yaslari 6'dan basliyor, 60-65 hatta daha yukarisina kadar uzaniyor. Bu durumu inanilmaz buluyorum. Mick Jagger bana seyircilerinin 25 yildir hep genc oldugunu soylemisti. Boyle bir seyin benim icin de gecerli oldugunu dusunuyorum. Benim hayranlarim arasinda bir kac kusak var. Bazi konserlerde genc hayranlarimin ilgisinden bogulacagimi dusunuyorum.

Malum hepimiz milenyumu idrak ediyoruz. Siz de yeni yuzyili yeni bir albumle karsiliyorsunuz. Tina Turner'in milenyumdaki Avrupa turu nasil olacak?

- Milenyumu Las Vegas'taki Caesar's Palace otelinde konser vererek karsilayacagim. Bunu Amerika turunun provalari izleyecek, sanirim bu durum mart ayina kadar devam edecek. Eminim Avrupa'daki hayranlarim 'Peki ya biz?'' diye soruyorlardir. Merak etmesinler, geliyorum! Salon konserleri icin hazirim. Harika bir performans sergileyerek, birlikte mukemmel vakit gecirerek, herkese yeniden merhaba demeye hazirim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!