Motosikletli şiddet

Ayşen GÜR
Haberin Devamı

Bugün ‘‘Polis'te Dün’’ sayfasında bir haber: Bir pizza kuryesi kaza yapmış. Şaşılacak bir şey yok! Motosikletli kurye kazalarının oranı, toplam trafik kazaları içinde gittikçe artıyor. Yine de onların altlarındaki madeni atı nasıl kullandıklarını gördükçe, kaza sayısının çok daha fazla olmasını bekliyor insan.

Belli ki bilinçaltımızda bir hız tutkusu var. Eskiden tek bir beygir üstünde hız yapan insanoğlu, şimdi birkaç yüz beygir gücüne sahip bir makinaya kavuşunca kendini kaybediyor.

İskender Atakan'ın önerisi ister istemez akla geliyor. Ünlü rallici, arkadaşımız Sevinç Yavuz'la yaptığı bir konuşmada ‘‘Hız tutkusunu yok edemezsiniz. Normal trafikte insanların hız yapmalarını engellemek için tek çare, otomobil sporlarını halka yaymak olabilir’’ demişti.

Motosikletliler için de aynısını önerebiliriz. Bu çocuklara pistler açalım, orada hız denemeleri yapsınlar.

Hız yapmalarının, kural çiğnemelerinin nedeni hız tutkusuysa tabii... Çalıştıkları şirket ‘‘elinizdeki malı bir an önce yerine yetiştirmek için gazı kökleyin!’’ diye emir veriyorsa, başka!

Travesti ezmek!

Akıl alır gibi değil; ama olaylar ve gözlemler bunu kanıtlıyor:

Birtakım insanlar, geceleri boş vakitlerini E-5'te travesti ezerek değerlendiriyor!

Aciz ve iktidarsız sapıklar için cezasız, bedelsiz bir eğlence:

Toplumun yok saymaya çalıştığı, ahlakın safra gibi attığı, medyanın çoğu zaman hor gördüğü insanları kim korur ki!

Ama onlar var; onlar insan, onlar vatandaş.

Acımasızlığın ve şiddetin ‘‘ahlak’’ örtüsünün altına gizlenmesinden, vicdan süzgecinden geçmeyen ikiyüzlü ahlaktan daha korkutucu bir şey var mı?

Cezalar Allah'a havale!

Yazarın Tüm Yazıları