Savcıyı yakan kadın

Güncelleme Tarihi:

Savcıyı yakan kadın
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Gönül Duman, Bayrampaşa Cezaevi'nde yatarken adı aşk dedikodusuna karıştığı savcı Necati Özdemir'in istifa etmesine neden oldu.

Onu, Bayrampaşa Cezaevi eski Savcısı Necati Özdemir'le karıştığı aşk dedikodularında tanıdık. Çoğumuzun aklına 'iffetsiz' kadın olarak kazındı belki. Özdemir'i yakınlarına ‘‘Beni yaşama bağlayan özel biri’’ olarak anlattı. Sonra çok sevdiğini söylediği bu savcının istifa etmesine neden olan cinsel taciz iddialarında bulundu... Bir dönem çok özel nedenlerden sığınağı gibi gördüğü cezaevinden çıkmamak için duruşmalarda kendini savunmadı. Sonra bir gün ‘‘Artık özgürlüğe kanat çırpmak istiyorum’’ dedi. Otostop yaptığı sürücülerin içeceğine hap katıp uyuttuktan sonra paralarını çaldığı iddiasıyla yargılandığı iki mahkemede gasp suçundan 21 yıl 8 ay hapse çarptırılan Gönül Duman, şimdi özgürlüğüne kavuşacağı günleri sayıyor.

Evden kaçtı

2 Nisan'da 23 yaşına girecek olan Duman, kısacık hayatına çok şey sığdırmış. Aşırı alkol alan ağabeyinin, annesine ve kendisine tecavüze yeltenmesi onun için bardağı taşıran son damla olmuş ve 14 yaşında evden kaçmış. Kısa bir süre sonra geri döndüğünde ise ailesi evden kaçma sebebini sormamış. İlk olarak kızlık muayenesi yapmayı düşünmüş. Duman'a göre asıl namussuzluk ailesinin içinde yaşanıyordu. Yüreğindeki 'Onlar gibi olmak istemiyorum' handikapı gün geçtikçe daha da artıyordu. Liseyi bitiren Duman, yaşadığı acılara son vereceğini düşündü. Ve ikinci kez evden kaçtı. Bir daha dönmemek üzere. Bir süre parklarda sabahladı. Açtı. Kimse karşılıksız bir dilim ekmek bile vermiyordu. İlk hırsızlığını yaptı. Çaldığı ekmeği ağlayarak yedi.

Tecavüze uğradı

Kendisini o halde gören M.O.'yu bulduğunda önce çok sevindi, başına geleceklerden habersizce. M.O., ona çok iyi davrandı. Yatacak yer verdi. Karnını doyurdu. Bir bilardo salonunun üst katındaki odada kalmaya başladı. Bir gece M.O. kola ikram etti. Gönül Duman, içine hap atılan kolanın etkisiyle uyuyakalmıştı. Uyandığında bilardo masasının üstünde tecavüze uğramış olarak buldu kendini. Baba gibi sevdiği, güvendiği biri tarafından kirletilmişti. Duman her geçen gün biraz daha uçuruma sürükleniyordu. Dost hayatı yaşadığı Diyarbakırlı birini tartışma sırasında omuzundan silahla yaraladı. Ankara'daki bir arkadaşının yanına kaçtı. İki ay orada kaldı. Tekrar İstanbul'a iş aramak için geri döndü ve bir barda iş buldu. Barda çalışacağı bir yılın parasını peşin alıp karşılığında senet imzaladı. Ev tuttu. Bu arada omuzundan yaraladığı Diyarbakırlı dostu onu bulmuştu. Feci şekilde dayak yedi. Birkaç gün sonra adamları tarafından bıçaklandı. Şikâyetçi olmadı. Yaşadıkları çok yıpratmıştı onu. Her şeyi bitirmeye karar vererek evine geri döndü.

Uyuşturucuya başladı

Ancak ailesi beklediği gibi ona kucak açmamıştı. ‘‘Sen artık o.......’’ diye dışlayarak kabul etmedi. Sığındığı ablası ise onu başka erkeklere pazarlamaya çalışınca gitmek zorunda kaldığı bataklıkta kurtlar sofrasına meze olmaya devam etti. Nasırlaşmış acılarını önce alkol, kokain, haplarla dindirmeye çalıştı. Kısa bir süre sonra onlar da yetersiz kalmaya başladı. Bu arada suç ortağı Şafak Akbaba ile tanıştı. Kendisini otostop yapmaya zorladığını öne sürdüğü Akbaba ne isterse yapıyordu artık. Otostop yaptığı araç sürücülerinin içkisine hap katıyor, uyuttuktan sonra paralarını alıp kaçıyordu. Ve bir gün otostop yöntemiyle paralarını gasp ettiği Güner Özdağlı tarafından yakalandı. Cezaevine düştü.

Cezası indirildi

Gasp suçundan Bakırköy 3. Ağır ve Eyüp 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 30'şar yıl hapis istemiyle yargılanan Duman, hakkındaki tüm suçlamaları kabul etti. Eyüp 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gasptan suçlu bulundu. Ve 13 yıl 4 ay hapse mâhkum edildi. Ardından yargılandığı Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde son sözü sorulan Duman, ‘‘Verilecek cezaya razıyım. Suçlamaları kabul ediyorum’’ dedi. Her duruşmaya bakımlı ve makyajlı gelen Gönül Duman, karar aşamasına gelen mahkemede bakımsız ve solgun görünüyordu. Mahkeme, olayın oluş şekli, samimi itiraf ve tutuklu kaldığı süreleri gözönünde bulundurarak Duman'ın cezasını indirdi. 8 yıl 4 ay hapse çarptırdı. Sonucu duyduğunda oldukça şaşıran Gönül Duman, sevincini hâkime ‘‘Çok teşekkür ederim’’ diye dile getirdi. Toplam 21 yıl 8 ay hapse mâhkum olan Duman, infaz yasasına göre 4 yıl 4 ay yattıktan sonra cezaevinden çıkacak.

Şok ifade

Gönül Duman, çok sevdiği savcı hakkında ilginç açıklamalarda bulundu. Adalet Bakanlığı'nın yaptığı soruşturmada Bayrampaşa Cezaevi kadınlar koğuşunda kaldığı sırada Necati Özdemir'in çeşitli bahanelerle kendisini makam odasına çığırdığını ve aşk yaptığını iddia etti. Duman, ‘‘Savcı Özdemir, dikkat çekmemek için benimle birkaç kadın tutukluyuda odasına çağırırdı. Daha sonra onları koğuşa gönderir ve yalnız kalırdık. Beni sevdiğini, cezaevinden çıkaracağını ve evleneceğimizi söylerdi. Böyle anlarda göğüslerimi, kalçalarımı ve bacaklarımı okşuyordu. Odasında defalarca oral seks yaptım. Bu ilişki Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi'ne sevk dönemime kadar sürdü.’’

‘‘Özdemir sayesinde yaşamı sevdim’’

KATILDIĞI duruşmalarda Gönül Duman kendini savunmuyor, ‘‘Verilecek her cezaya razıyım’’ diyordu. Mahkemeye gönderdiği bir dilekçesinde ise ‘‘Size yalan söyledim. Çünkü dışarıya çıktığımda ailem tarafından öldürülecektim’’ diyordu. Duman, ailesinden korktuğu için mi, yoksa cezaevinde bulunan çok sevdiği biri veya birilerinden ayrılmak istemediği için mi cezaevinden çıkmak istemiyor-du? Gönül Duman için Bayram-paşa Cezaevi bir sığınak oldu. Savcı Necati Özdemir, onun kendisini geliştirmesi için kitap-lar veriyor, küçük kamerayla cezaevi içinden görüntü almasına izin veriyor, kültürel etkinliklere

katılması için yeni fırsatlar tanıyordu. Artık eski Gönül Duman yoktu. Yaşama sımsıkı sarılmış bir Gönül Duman vardı. Çok yakın arkadaşlarına, ‘‘Savcı Özdemir'in dediği gibi ben bir bataklık çiçeğiyim. Asla solmayacağım. Artık Allaha da inanmaya başladım. Herkesi seviyorum, kötü insanları bile’’ diyordu. Duman, daha sonra Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi'ne sevk edildi. Burada çıkan isyana katıldığı ve cezaevi disiplinine uymadığı gerekçesiyle Kırklareli Cezaevi'ne, daha sonra şu an bulunduğu Afyon Cezaevi'ne sevk edildi. Gittiği cezaevlerinden savcı Necati Özdemir'e birçok mektup yazdı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!