3 Bomba karar

Güncelleme Tarihi:

3 Bomba karar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bakan Fikret Ünlü, Telsim savaşını kazandı

1

Milli maçlar şifresiz kanaldan yayınlanacak.

2

TÜRKİYE Futbol Ligi gerçek adına kavuştu.

3

ULUSOY’un hesapları incelemeye alınacak.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü'nün mücadelesi sonuç verdi, Türkiye Birnici Ligi gerçek adına kavuştu. Futbol Federasyonu tarafından adı Telsim Ligi yapılan birinci ligin birinci ligin adı dün Bakanlar Kurulu'nda imzalanan kararname ile yeniden Türkiye Birinci Ligi adını aldı. Bakanlar Kurulu, Futbol Federasyonunun hesaplarının Başbakanlık tarafından incelemeye alınmasını da kararlaştırdı.

Bakanlar Kurulu'nun dünkü toplantısında Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Ünlü'nün önerisiyle hazırlanan kararname imzaya açıldı. Bakanlar tarafından imzalanan kararname şu üç önemli kararı içeriyor:

Lig gerçek adına kavuştu:

Futbol Federasyonu tarafından adı Telsim Ligi olarak değiştirilen birinci lig, kararname ile gerçek adına kavuşturuldu.

Bundan böyle Türkiye Birinci Ligi olarak anılacak ve başka hiçbir isim alamayacak.

Bakan Ünlü, Futbol Federasyonunun birinci ligin adını Telsim Ligi olarak değiştirmesine baştan beri itiraz etmiş ve bu konuda dava açmıştı. Ünlü, Bakanlar Kurulu'na dün sunulan kararname ile de Türkiye Birinci Ligi'nin tekrar gerçek adını almasını sağladı.

Hesaplara inceleme:

Keyfi davranış içine giren Futbol Federasyonu'nun hesapları da kararname ile masaya yatırılıyor. Federasyonun hesapları Başbakanlık müfettişleri tarafından incelenecek. Futbol Federasyonu'nun özellikle milli maçların televizyon kanallarına ihalesiz verilmesi ve yurt dışındaki harcamalarını üzerinde durulması bekleniyor.

Milli maçlar şifresiz:

Milli maçların yayınları da şifresiz kanallardan verilmesi kararname ile karara bağlandı. Bundan böyle hiçbir milli maç şifreli kanaldan yayınlanamayacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!