Deprem bölgesinde memura tazminat

Güncelleme Tarihi:

Deprem bölgesinde memura tazminat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Deprem bölgesinde görev yapan ya da afetle ilgili olarak bu bölgede görevlendirilen Devlet Memurları, Türk Silahlı Kuvvetleri, Uzman Jandarma, Uzman Erbaş, Hakim ve Savcılar ve Yüksek Öğretim Kanunları'na tabi personel ile kamu işçileri ve sözleşmeli personele aylık 50 milyon lira tazminat ödenecek.

Bakanlar Kurulu'nun Resmi Gazete'de yayımlanan kararı uyarınca, geçici görevli personele görev süreleri ile orantılı olarak ödeme yapılacak. Tazminat, 1 Ekim'den itibaren Sakarya'nın Merkez, Kocaeli'nin Merkez, Gölcük ve Karamürsel, Yalova'nın Merkez, Çınarcık, Çiftlikköy ve Altınova, Bolu'nun Düzce, Gölyaka ve Çilimli ilçelerinde 10 ay süreyle ödenecek.

Bu süre Sakarya'nın Geyve ve Akyazı, Kocaeli'nin Körfez ve Bolu'nun Cumayeri ilçelerinde 8 ay, Sakarya'nın Sapanca ve Hendek, Bolu'nun Gümüşova ve Kocaeli'nin Gebze ilçelerinde 6 ay olarak esas alınacak.

Tazminattan eşlerden her birinin ayrı ayrı yararlanması durumunda, herbir eşe tazminat tutarının yüzde 75'i verilecek. İşçi statüsünde bulunan personelin Marmara Bölgesi ve çevresindeki depreme yönelik hizmetlerdeki fazla çalışma süresi, İş Kanunu'nda öngörülen yıllık 90 gün ve 270 saatlik sınırlamanın hesabında dikkate alınmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!