3 yılda 65 bin tüketici ‘hakeme’ gitti

Güncelleme Tarihi:

3 yılda 65 bin tüketici ‘hakeme’ gitti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Tüketicinin korunması amacıyla 1996 yılında kurulan hakem heyetlerine başvuran tüketici sayısının 65 bine ulaştığı bildirildi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketici ve Rekabetin Korunması Genel Müdür Yardımcısı Ozan Güler, yaptığı açıklamada, il ve ilçe bazında toplam 929 hakem heyetinin 6 bin 500 görevli ile tüketici sorunlarını mahkeme öncesinde çözmeye çalıştığını söyledi.

Hakem heyetlerinin, 1995 yılının Eylül ayında yürürlüğe giren Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Kanunu çerçevesinde kurulduğunu ifade eden Güler, 1996 yılına gelindiğinde Türkiye'nin hemen heryerinde hizmet vermeye başladıklarına dikkat çekti.

Hakem heyetlerine yapılan tüketici başvurularının her geçen yıl arttığını belirten Güler, şöyle devam etti:

‘‘Hakem heyetlerine yapılan tüketici başvurusu sayısında başlangıçtan bu yana 5-6 kat artış gözleniyor. 1996 başından bu yana yapılan başvuru sayısı 65 bine ulaştı. Yalnızca geçen yıl haksızlığa uğradığını belirterek 33 bin 685 tüketici hakem heyetlerine başvurdu. Bu rakamın bu yıl 65 bin dolayında gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Tüketiciyi ve Rekabeti Koruma Yasası'nı, çok pratik bir yasa olmasına karşın ülke genelinde kapsamlı biçimde tanıtamadık. Yasa hakkında toplumun tüm kesimlerinin bilgi sahibi olması önem taşıyor. Bu yönde çalışmalarımız var. Çalışmalarımızın sonucunda hakem heyetlerine tüketici başvurularının daha da artacağı görüşündeyiz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!