Eskişehir’de deprem sırasında yıkılan ve 32 kişinin öldüğü Tarhan Apartmanı ile ilgili 6 sanıklı davaya başlandı

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir’de deprem sırasında yıkılan ve 32 kişinin öldüğü Tarhan Apartmanı ile ilgili 6 sanıklı davaya başlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Eskişehir 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, aralarında binanın teknik uygulama sorumlusu tutuklu mimar Haşim Güngörsün ve Büyükşehir eski Belediye Başkanı Orhan Soydaş’ın da bulunduğu 6 sanık bugün hakim karşısına çıktı.
Tutuklu mimar Haşim Güngörsün savunmasında, binanın, müteahhit Tevfik Tarhan tarafından yapıldığını, ancak daha sonra müteahhitin öldüğünü, kendisinin mimar olarak projeleri çizdiğini ve teknik uygulama sorumlusu olduğunu belirtti. Binanın yapımı sırasında da gerekli kontrolleri yaptığını kaydeden Güngörsün, ancak binanın bitmesinden sonra bodrumda bazı kolonların kesildiği iddiasının olduğunu hatırlattı.
Davada, Tarhan Apartmanı’nın bittiği yıl olan 1981’de Belediye İskan Bürosu’nda işçi olarak çalışan Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Orhan Soydaş da, sadece bazı evraklarda imzası bulunduğu için yargılandığını, o dönemde diğer apartmanlara belge verdikleri gibi, söz konusu apartmana da belge verildiğini söyledi.
Davada, tutuklu sanık Haşim Güngörsün’ün tahliye talebi reddedilirken, dönemin belediye çalışanları Orhan Soydaş, Ahmet Korkmaz, Erdin Erol, Mehmet Sonkaya ve kolonları kestiği iddia edilen galerici Ertuğrul Uzun sanık olarak yargılanıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!