2000 bütçesi netleşiyor

Güncelleme Tarihi:

2000 bütçesi netleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Maliye, Hazine ve DPT uzmanlarının bir süredir üzerinde çalıştığı 2000 yılı bütçe ve program hedeflerine son şekli bu hafta içerisinde verilecek. Hükümetin, 2000 yılı bütçesini Anayasa gereği 17 Ekim'de TBMM başkanlığına sunması gerekiyor.

2000 yılı bütçe ve program hedefleri bu hafta salı ya da çarşamba günü toplanacak olan Yüksek Planlama Kurulu'nda ele alınacak. YPK'dan sonra da Bakanlar Kurulu'nda son şekli verildikten sonra 17 Ekimde Bütçe Yasa Tasarısı TBMM Başkanlığına sunulacak.

2000 yılı bütçe programına ilişkin teknik hazırlıkların, IMF'yle bir stand-by anlaşması imzalanmasına dönük bir temelde yapıldığı bildirildi. Bu nedenle de makro ekonomik hedeflerin belirlenmesinde, IMF'in yaz aylarında Türkiye için hazırladığı 2000 yılı senaryosunun, depreminin zorunlu hale getirdiği ek harcamalar da gözönüne alınarak temel alındığı bildirildi.

IMF'nin bu yaz aylarında Türkiye için hazırladığı senaryoda, 2000 yılında milli gelir büyümesinin yüzde 3.1 oranında tutulması, enflasyonun yıl sonunda TEFE için yüzde 25, TÜFE için yüzde 24.6 olması öngörülüyordu. Teknik çalışmalarda, deprem nedeniyle yapılacak harcamalar nedeniyle IMF'in senaryosundan farklı olarak milli gelirdeki büyümenin yüzde 5.5'e çıkarabileceği hesaplanıyor. Bu nedenle de program ve bütçede 2000 yılı büyüme hızı hedefinin yüzde 5.5 düzeyinde belirlenmesi ağırlık kazanıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!