Siemens, yeni bin yılda ofisleri cebe sokacak

Güncelleme Tarihi:

Siemens, yeni bin yılda ofisleri cebe sokacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük iletişim ve elektronik şirketlerinden Alman Siemens, yakın gelecekte piyasaya sunacağı ürünler ile, mobil iş hayatının kapılarını sonuna kadar açacak. El büyüklüğündeki cihazlar ile bir işyerinde yapılabilen herşeyi, dünyanın herhangi bir yerinde yolda yürürken bile gerçekleştirmek mümkün olabilecek.

Siemens, gelecekte pazara sunacağı telekomünikasyon ürünleriyle bir devrim yapmayı tasarlıyor. Eylül ayının son günlerinde Londra'da düzenlenen ve Siemens'in İletişim Bölümü Başkanı Peter Zapf başta olmak üzere şirketin üst kademe yöneticilerinin katıldıkları bir toplantıda, şirketin yakın gelecekte piyasaya süreceği ürünlerin yanı sıra, ileriye dönük ve tasarım aşamasındaki bazı ürünleri de tanıtıldı.

Siemens'in yakın gelecekte satışa sunacağı bu teknoloji harikası ürünler sayesinde el büyüklüğündeki cihazlar ile bir işyerinde yapılabilen herşeyi mobil olarak gerçekleştirmek mümkün olabilecek.

MOBİL TELEFON PAZARI

Peter Zapf, son üç yılda mobil telefon pazarındaki paylarını üç yıl içinde yüzde 15'e kadar yükselterek büyük bir başarı elde etmeyi planladıklarını belirtti. Zapf, 1997/1998'de 3.5 milyon telefon satarken bu yıl 12 milyona ulaşmayı beklediklerini, 2000'de ise hedeflerinin 20 milyon adet olduğunu belirti.

Peter Zapf ayrıca satışların C25 ve S25'in piyasaya sürülmesiyle patladığını, kendi sınıfının en küçük ve en hafif telefonu olan C25'in, şu anda ayda 1 milyon adet sattığını hatırlattı.

Siemens'in yöneticileri çıkarmaya hazırlandıkları ve henüz tasarım aşamasında bulunan ürünlerden bahsederken de oldukça heyecanlıydılar. Siemens'in kısa vadede çıkaracağı ürünlerden bazıları şunlar:

YENİ TEKNOLOJİLER

Önümüzdeki yılın ilk aylarında Avrupa'da satışa sunulması beklenen IC35- The Unifier, bir cep telefonuyla tüm dünyaya ve istediğiniz bütün bilgilere ulaşmanızı sağlıyor. İlk etapta bir 'organiser' görünümündeki IC35'la e-posta, kısa mesaj servisi (SMS), kağıtsız faks gibi imkanlara ulaşıyorsunuz. Ayrıca kablosuz internet imkanıyla da cebinizde ticaret ve bankacılık imkanlarına ulaşıyorsunuz. Gelecek teknolojilere de uyumlu geliştirilen IC35'a Smartcard ve Multimedia Card da takılabiliyor. Böylece GPS (Uydusal yön bulmu sistemi) haritaları, sözlükler, oyunlar ve alışveriş gibi ekstra imkanlar yaratılıyor. Böylece, Siemens geliştireceği yeni teknolojiler ile ‘avuçiçi ofis’ dönemini de başlatacak.

Yeni Gigaset’e yeni teknoloji

Dijital kablosuz telefon alanında lider konumdaki Siemens, Gigaset 3000 serisi'ni de çıkarıyor. Bu seri mart ayında Türkiye'de de satışa sunulacak. Türkiye'de cep telefonlarında bulunan ancak evlerde kullanılamayan clip teknolojisi sayesinde arayan kişinin numarası görülebiliyor. 100 tane telefon ve kişi ismi kaydedilebiliyor. 3000 serisinin tipi de değişiyor. Artık yatık değil dik olarak duruyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!