Saçlarım çatal çatal

Haberin Devamı

Konya’dan Bahçemdeki Gül

Güzin abla, ben 30 yaşındayım. Sorunum saçlarımla ilgili. Genç kızken çok güzeldi, ama geçen yıl ikinci çocuğumu dünyaya getirdikten sonra birden kurudu, keçe gibi oldu. Uçları da kırık kırık. Artık hiç uzatamıyorum. Sanki uçları çatal çatal. Hiç güzel durmuyor. Eski parlak ve canlı görünüşünden eser kalmadı. Saçlarıma ne yapmalıyım?

* * *

Kızım, halilelik sırasında organizmanın zayıf düşmesi, bazı mineralleri ve vitaminleri kaybetmesi saçlarda bazı kırıklara neden olabilir. Bir nedeni de hormon dengesizliğidir. Aslında bugün kozmetik sanayi çok ilerledi. Her yerde pekçok saç bakım ürünü bulunuyor.

Ama bana sorarsan yine de sana asitsiz iyi cins zeytinyağını tavsiye ederim. Saç diplerine bu yağı iyice masaj yap. Saçlarının ucuna da aynı şekilde zeytinyağı ve bağdemyağı sür. Saçlarına ılık bir havlu sar, bu havluyu sıcak suya sokup sıktıktan sonra sarıp bekle. Soğuyunca aynı işlemi tekrarla. Havlunun sıcaklığı sayesinde bu yağı iyice içsin. Daha sonra güzel bir şampuanla yıka. Bu işlemi haftada bir kez tekrarla.

Hatta daha sağlıklı uzamalarını istiyorsan, saçlarını biraz kestir, sağlıksız saçlarının yerine canlı saçlar gelsin. Bu arada A vitamini almalısın. Bir süre saçlarını boyatma, kendi doğal hallerine bırak ki kuruluğu geçsin. Sağlıklı bir hal alıncaya kadar da çok fazla uzatma.

Cinsel Konuları Açık Konuşalım

Cinsel hastalıkların özellikle de AIDS korkusunun eşler arasında cinsel beraberliği yıkmasına izin vermemek gerekir. Özellikle erkeğin eşi dışında rastgele kişilerle beraber olma eğilimi varsa bu tür hastalıklara yakalanma olasılığı fazladır. Bu nedenle cinsel ahlakın değerini daha evlenmeden önce gençlere iyice anlatabilmek ve benimsetebilmek önemlidir.



Yazarın Tüm Yazıları