Bakan Ünlü gürledi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Ünlü gürledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Birinci Lig maçlarının naklen yayını konusundaki sıkıntılarını sık sık dile getiren Devlet Bakanı Fikret Ünlü sonunda patladı. Ünlü, ‘‘Kurallara uyulmazsa, federasyonun yayın anlaşmasını tek taraflı fesih hakkı var’’ dedi...

Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, konuk olarak katıldığı Renault Mais Şeref Kürsüsü yarışmasında patladı. Naklen yayın ihalesi yapılmadan önce maç yayınlarının şifresiz olmasını istediğini, ancak Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un anlayış göstermediğini belirten Fikret Ünlü, şöyle devam etti: ‘‘Benim isteğim en azından Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da şifresiz yayın yapılmasıydı. Ancak aleyhimde kampanya başlatılıp, yayın yapıldı. Ben Haluk Ulusoy'a telefon edip, ihalenin 1-2 gün ertelenmesini istedim ancak Ulusoy bu iyiniyeti ve anlayışı göstermedi.’’

BAKANLIK YAPTIRMAZLAR

Bakan Ünlü, Türkiye 1. Futbol Ligi'nin adının Türkiye Telsim 1. Futbol Ligi yapıldığını ve kendisinin buna da karşı çıktığını hatırlatırken, ‘‘Futbol Federasyonu bu işi kendi kafasına göre yapmış. İtirazlarımız kabul olmadı, biz de hukuki yollara başvurduk. İş mahkemeye yansıdı. Mahkememiz halen sürüyor. 26 Ekim’de bir duruşma daha var. Türkiye adını yazılı metinlerde bile koruyamaz hale gelirsem ne ben bakanlık yapabilirim, ne de bana bakanlık yaptırırlar’’ dedi.

GÖRÜNTÜ VERMELİLER

Bir televizon kuruluşunun spor müdürü ‘‘İhaleyi alan firma görüntüleri vermediği için yayınlayamıyoruz’’ derken, Ünlü, ‘‘İhaleyi alan firmanın 45 dakika sonra isteyen bütün televizyonlara, bedeli 2 bin doları geçmemek üzere görüntü vermesi ve özet yayın yaptırması zorunludur. Bu kurala uyulmazsa, federasyonun tek taraflı fesih hakkı var. Yasal prosedür içinde arkadaşlarımı uyarıyorum. Görevlerini yerine getirsinler, getirmezlerse ben görevimi yaparım’’ ifadesini kullandı.

DEVLET SPORCUSU OLACAK

Devlet Bakanı Ünlü, konuşmasında Türkiye'yi en iyi temsil edecek insanların Devlet Sporcusu olmaları gerektiğini de söyledi. Bu konuda bir dizi çalışmanın olduğunu ifade eden Ünlü, ‘‘Sporcuların yalnız maddi olanakları gözeten insanlar haline getirilmemesinin daha iyi olacağı inancını taşıyorum’’ dedi.

Deprem bölgelerinde prefabrik gençlik evlerinin yapılmasının planlandığını belirten Fikret Ünlü, ‘‘Ayrıca çadırkentler organize oldukça, çadır spor salonları açacağız’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!