Profesör yaşıyor mu

Güncelleme Tarihi:

Profesör yaşıyor mu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Başı kesilerek öldürüldüğü öne sürülen profesörün hayatta olduğu iddia edildi. Yüklü miktarda parayla izini kaybettirdiği söylenen tefeci profesörle ilgili gerçeği DNA testi belirleyecek.

Depremde öldüğünün söylenmesi üzerine yapılan araştırmalar sırasında Antalya'da başı kesilip, vücudu parçalanarak öldürüldüğü öne sürülen Profesör Hasan Coşkun'un yaşadığı, ölüm olayının senaryo olduğu iddiaları ortaya atıldı. Çevresinde tefecilik yaptığı ve büyük paralar topladığı öne sürülen Prof. Coşkun'un paralarla ortadan kaybolmasının ardından böyle bir senaryonun yazıldığı iddia edildi. Prof. Coşkun'u Antalya'da öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Bülent Baransel'in eşi, eski şarkıcı İnci Sanlı da, ‘‘Eğer para satmak tefecilikse, Profesör para satıyordu’’ dedi.

Profesör hayata döndürdü

İcra Müdürü Bülent Kaya (Baransel) 4 yıl önce, silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Kaya, Cerrahpaşa’da hayata döndürüldü. Ameliyatı yapan doktorlar arasında, kalp damar cerrahı arkadaşı Hasan Coşkun da vardı. Görevi kötüye kullanmak suçundan Zeytinburnu İcra Dairesi'ndeki işine son verilen ve bir yıl hapis de yatan Bülent Kaya, soyadını 'Baransel' olarak değiştirdi. Coşkun ile Bülent Baransel'in dostlukları, aile ziyaretleriyle perçinlendi. İnci Sanlı'nın ifadesine göre Baransel, Prof. Coşkun'un, kirli para ilişkilerinden doğan hukuki sorunlarını hallediyordu. Yine Sanlı'nın ifadesine göre, sık sık birlkte tatile giderlerdi. 19 yıldır Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde görev yapan Profesör Dr. Hasan Coşkun, bu gezilerden sonuncusundan dönmedi. Prof. Coşkun, depremden bir gün önce Baransel'le birlikte, ‘‘Antalya'da 2 gün işimiz var’’ diyerek yeniden yola çıktı ve ortadan kayboldu.

2 günlük esrarengiz gezi

Profesörün oğlu Alptekin Coşkun polise başvurdu. 19 Ağustos gecesi, Alptekin Coşkun'u cep telefonunu arayan ve Almanca konuşan bir kadın, ‘‘Babanın bayan arkadaşıyım. Depremde, Yalova Termal Otel'deydik, bina çöktü. Baban yıkıntıların altında kaldı’’ dedi. Ancak araştırmalarda bunun doğru olmadığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan Bülent Baransel, sekreteri Hacer Kayabaşlı'nın ‘‘Bülent'le ilişkim var. Deprem gecesi benimleydi’’ ifadesi üzerine serbest bırakıldı. Ardından, Baransel'in eski eşi Fadime Tur gözaltına alındı. Hasan Coşkun'un Baransel tarafından öldürüldüğünü açıklayan Tur, ‘ Evdeki kan izlerini badana ile kapattım. Profesör'ün oğlunu arayıp, Almanca konuştum’’ dedi.

Sırrı DNA çözecek

Yeniden yakalanan Baransel, cinayeti itiraf ederken şöyle dedi: ‘‘Birlikte Antalya'ya gittik. Kaçamak yapacaktık. Gece yarısı bana, karısıyla arasının açık olduğunu söyleyip, onu ortadan kaldırmamı istedi. Tartıştık. Üzerime bıçakla yürüdü. Onu öldürdüm. Cesedini parçalara ayırdım. Kafasını falezlerden attım. Vücudunu da poşetlere koyarak boş bir arsaya bıraktım.’’ Burdur-Antalya Karayolu’nda bulunan 10 parça halindeki cesedin Prof. Coşkun'a ait olabileceği ihtimali üzerinde duruldu. Ancak ailesi teşhis yapamadı. Falezlerden atıldığı ifade edilen Coşkun'un kesik başı ise hálá bulunamadı. Eşi Jale Coşkun ve oğlu Alptekin Coşkun ise polisin gösterdiği fotoğraflardaki ceset parçalarının Hasan Coşkun'a ait olabileceğini söylediler. Bunun üzerine cesetten alınan örneklere DNA testi yapılmasına karar verildi.

Kocam para için öldürmez

Tefeci profesörü öldürmekle suçlanan Bülent Baransel'in eşi İnci Sanlı (Baransel), eşinin para için cinayet işlemeyeceğini iddia etti. Bir dönemlerin manken ve Türk Sanat Müziği şarkıcısı olan İnci Sanlı Baransel şunları söyledi: ‘‘16 yıllık evliliğimiz boyunca, eşimin en ufak bir şiddetiyle karşılaşmadım. Bülent, bir gün Profesör Hasan Coşkun'la birlikte Konya'ya iş gezisine gittiğini söyledi. Bunu sık sık yaptığı için, ne için gittiğini sormadım. Bir gün sonra döndüğünde garip davranışları vardı. Kızlarımla Bodrum'a tatile gittim. Profesör'ün 10 bin dolar parasını aldığı söyleniyor. Ataköy'de 100 milyarlık dairede oturuyorum. Arabalarımız, gayrimenkullerimiz var. 10 bin dolar ne ki, altımdaki arabamı satsam daha çok eder. Biz Profesör'ün ailesinden daha zenginiz. Eşim, eğer cinayeti işlediyse, mutlaka başka bir nedeni var. Coşkun'un ailesiyle hálá görüşüyorum. Olayı ben de gazetenizden öğrendim. Eşimin işyerinin yolunu bile bilmem. İlişkisi olduğu iddia edilen sekreterini de hiç görmedim, tanımam. 'Kocanın başka kadınlarla ilişkisi olabilir mi?' diye sorarsanız, hayır diyemem. Bir gönül macerası yaşamış olabilir. Erkektir yapar. Kariyerimin doruğunda, sahneleri bıraktım ve evlendikten sonra evimin kadını oldum. O zaman 24 yaşındaydım, şimdi 42. Geriye dönüp baktığımda, buna değdiğini düşünüyorum.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!