Filede çağ atladık

Güncelleme Tarihi:

Filede çağ atladık
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Federasyon Başkanı Ahmet Gülüm, ‘‘Voleybolda dünyanın en iyi ülkeleri arasına girdik. Takımlarımızın başarısı bunun göstergesidir’’ dedi.

Voleybol Erkek Milli Takımımız tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonası finallerine kalma başarısını gösterirken, üç bayan takımımızın Avrupa Kupaları'nda Dörtlü Finale kalmasını Federasyon Başkanı Ahmet Gülüm ‘‘altın çağ’’ olarak yorumluyor. ‘‘Başarılarla gururlandık’’ diyen Gülüm'ün görüşleri şöyle:

‘‘Vakıfbank, Fransa şampiyonu Riom'u 3-0 yenerek finale kaldı ve Dörtlü Finale kalan takımlarımız arasındaki en büyük başarıyı elde etti. Güneş Sigorta ve Beşiktaş'ın ilk dörde girmesi de Türk voleybolunun geldiği yeri göstermesi açısından önemli bir ölçüdür. Dünya'nın en iyi voleybol oynanan ülkelerinden biri olduk.’’

Vakıfbank Kulübü Voleybol Sorumlusu Nafiz Pekel, üç yıldır Avrupa kulüplerini incelediklerini ve kadrolarını oluştururken, onların sistemlerine göre hareket ettiklerini belirterek, ‘‘Başarımız tesadüfi değildir. Planlı çalışmanın ve emeğin karşılığını finale kalarak aldık’’ dedi.

VAKIFBANK'IN BAŞARISI

Dörtlü Finalin ilk maçında Fransa şampiyonu Rima'yı 3-0 yenen Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı'nın maç sonrası sevinci görülmeye değerdi. (Tayfun BAYINDIR)






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!