GİRİŞ
MENÜ

Hürriyet

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 4.688.649 haberi bulunmuştur.

Hürriyet Haberleri

Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo durmuyor Yine herkes onları konuşuyor, tek gecede 9 gol...

Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo durmuyor! Yine herkes onları konuşuyor, tek gecede 9 gol...

Dünya futbolunun iki efsanesi Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo, son dönemlerde kendi liglerinde sergiledikleri performansla izleyenleri büyülemeye devam ediyor.

5.05.2024Futbol
Pembe kimlik 38 yıl kâbusu oldu Hayatı film oluyor

Pembe kimlik 38 yıl kâbusu oldu! Hayatı film oluyor

Giresun’da nüfus memurunun yaptığı hatadan dolayı pembe kimlik verilen ve 38 yıl boyunca erkek olduğunu ispatlamaya çalışan 52 yaşındaki Kumral Bodur’un hayatı beyaz perdeye ilham kaynağı oldu. Kumral, mahkeme sürecinde aldığı hapis cezasını da, kadın kimliğiyle, erkek cezaevine girdiğinde ise yanlışlığın fark edilmesi sonucu cezaevinden çıkartılmıştı.

5.05.2024Gündem
HIDIRELLEZ NASIL ORTAYA ÇIKTI || Hıdırellez Bayramı hikayesi ve anlamı Hıdırellez İlyas ve Hızır kimdir, neden buluşur

HIDIRELLEZ NASIL ORTAYA ÇIKTI || Hıdırellez Bayramı hikayesi ve anlamı! Hıdırellez İlyas ve Hızır kimdir, neden buluşur?

Hıdırellez Bayramı hikayesi ve anlamı günün öne çıkan konu başlıkları arasında yer alıyor. Hıdrellez günü Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak da biliniyor. Hızır ve İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştukları gün olması nedeniyle Hıdırellez Bayramı 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece kutlanıyor. Hızır ve İlyas sözcükleri birleşerek halk ağzında hıdrellez olarak anılan bu günle ilgili ayrıntılar merak konusu oldu. Peki Hıdırellez nedir, nasıl ortaya çıktı? Hıdırellez İlyas ve Hızır kimdir, neden buluşur? İşte Hıdırellez Bayramı hikayesi ve anlamı ile ilgili detaylar...

5.05.2024Bilgi
HIDIRELLEZ BİLEKLİĞİ || Hıdırellez bilekliği nedir, nasıl yapılır Hıdrellez sağlık bilekliği ne zaman takılır

HIDIRELLEZ BİLEKLİĞİ || Hıdırellez bilekliği nedir, nasıl yapılır? Hıdrellez sağlık bilekliği ne zaman takılır?

Hıdırellez bilekliği, Hıdrellez Bayramı hazırlıkları sürerken merak edilen detaylardan biri oldu. Hıdırellez dilekleri ve ritüelleri, 5-6 Mayıs'ta yerine getirilecek. Hıdrellez gecesi Hızır’ın uğradığı yerlere ve dokunduğu şeylere feyiz ve bereket vereceği inancıyla çeşitli uygulamalar yapılır. Bunlardan biri de Hıdırellez sağlık bilekliği. Peki Hıdırellez bilekliği nedir, nasıl yapılır? Hıdrellez sağlık bilekliği ne zaman takılır, çıkarılır? İşte Hıdrellez Bayramı sağlık bilekliği anlamı...

5.05.2024Bilgi
Muz ‘botoks’ etkisi mi yaratıyor 15-20 dakikanın yeterli olduğu söyleniyor ama…

Muz ‘botoks’ etkisi mi yaratıyor? 15-20 dakikanın yeterli olduğu söyleniyor ama…

Son zamanlarda sosyal medyada paylaşılan muz videoları merak konusu oldu. Videolarda 15-20 dakikalık muz kürünün iğnesiz botoks etkisi yarattığı iddia ediliyor. Peki muz gerçekten de doğal botoks etkisi yaratıyor mu? İşte detaylar…

5.05.2024Sağlık
Daha az yemek yiyen daha mı uzun yaşıyor Uzamış açlıklarda hücre kendini yeniler

Daha az yemek yiyen daha mı uzun yaşıyor? 'Uzamış açlıklarda hücre kendini yeniler'

Yaşlanma üzerine çalışan uzmanlar, kalori kısıtlaması ve aralıklı orucun hayvanlarda yaşam süresini artırdığını söylüyor. Yıllardır aynı durumun insanlar üzerindeki etkileri tartışılıyor. Peki, gerçekten normalden daha az kalori alanların hücreleri daha az mı yaşlanıyor? Az yemek ya da belirli bir saat aralığında yemek insan vücudunu nasıl etkiliyor? Geriatri Uzmanı Prof. Dr. Berrin Karadağ ile konuştuk.

5.05.2024Sağlık
Çoban maaşları şaşkına çeviriyor: Bu paraya rağmen eleman bulamıyorlar

Çoban maaşları şaşkına çeviriyor: Bu paraya rağmen eleman bulamıyorlar

Elazığ Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Sezer, kentte 100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamadıklarını belirterek, "Hayvancılık bitme noktasındadır. Gençlerimiz bu işe hevesli değil. Kırsalda kimse kalmadı. Yetiştiriciler olarak mera ve çalışan eleman istiyoruz” dedi.

5.05.2024Gündem
Asıl tehlike aşırı sağcılar

Asıl tehlike aşırı sağcılar

Hamburg’daki ‘Müslüman Etkileşimli’ gösteride ‘hilafet’ afişlerini görenler yine Müslümanlara saldırdı. Asıl tehlikeyi gözden kaçırdı. Almanya’da yaşayan Müslümanların yüzde 90’ı tercihlerinin demokratik sistem olduğunu, toplumsal değerleri tamamen paylaştıklarını söylüyor. Buna karşın aşırı sağcı, yabancı düşmanı AfD ise tam bir özgürlük düşmanı. İstihbarat Başkanı Thomas Haldenwang’a göre demokrasi için bir tehdit. Artık bunu Alman politikacılar da görmeli.

5.05.2024Avrupa
Almanya, elini taşın altına koymalı

Almanya, elini taşın altına koymalı

SPD’li Bavyera milletvekili Arif Tasdelen, Antalya Valisi Hulusi Şahin ile Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş önderliğinde Nürnberg’e gelen AGC üyelerini ağırladı. Görüşmede, AfD’nin minare yasağı talebinden ana dil eğitimine, yabancı düşmanlığından Almanya’daki imamların durumuna kadar birçok konuda görüş belirten Taşdelen, şunları söyledi:

5.05.2024Avrupa
E-scooter için hangi kurallar geçerli

E-scooter için hangi kurallar geçerli

Geçen haftaki yazımda Almanya’da şehir içindeki ulaşımda pratik olması bakımından giderek yaygınlaşan, Paris gibi metropollerde ise, kural dışı kullanımın artması ve yayalara veya başka araçlara verdiği hasarlardan dolayı şehir içinde yasaklanan e-scooter adlı iki tekerlekli elektrikli ulaşım aracıyla ilgili Almanya verilen örnek bir davadan bahsetmiştik. Bugünkü yazımızda ise Almanya’da e-scooter için uyulması gereken trafik kurallarına kısaca bir göz atmak istiyoruz. Siz değerli okurlarımız için Almanya’da yollarda kullanacağınız çıkacağınız e-scooter’lar için en önemli trafik kurallarını derledik:

5.05.2024Avrupa
Zelenski dünyaya duyurdu: Rusya’ya ait Su-25 uçağı düşürüldü

Zelenski dünyaya duyurdu: Rusya’ya ait Su-25 uçağı düşürüldü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, dün akşam yaptığı açıklamada Ukrayna ordusu askerlerinin Donetsk bölgesinde Rusya’ya ait Su-25 tipi saldırı uçağını düşürdüğünü belirtti.

5.05.2024Dünya
Brezilya’da sel ve toprak kayması 55 can aldı

Brezilya’da sel ve toprak kayması 55 can aldı

Brezilya’nın güneyinde sağanak yağış, sel ve toprak kaymasına neden oldu. Yetkililer, birkaç gündür devam eden selde 55 kişinin hayatını kaybettiğini 76 kişinin ise kayıp olduğunu duyurdu. Brezilya ordusu, selden etkilenenlere yardım için havadan ve karadan faaliyetlerini sürdürüyor.

5.05.2024Dünya
Sosyal medyada hastanelik eden moda O kadar çığırından çıktı ki yogaya gidip serum taktırıyorlar

Sosyal medyada hastanelik eden 'moda'! 'O kadar çığırından çıktı ki yogaya gidip serum taktırıyorlar'

Son yıllarda internet fenomenleri ve sosyal medyanın da etkisiyle moda haline gelen ve 'Atom', 'Vitamin kokteyli', 'Gençleşme iksiri' gibi sloganlarla vatandaşa sunulan hastane dışı serum uygulamaları nedeniyle acil servislere alerjik şokla getirilen hasta sayısında artış meydana geldi. Doç. Dr. ÖzlemDikme, vatandaşların sağlık kabinleri, evinin salonu, hatta kuaför salonunda dahi serum taktırdığına dikkat çekerek, “Kuaförde ya da evinde serum taktırıp alerjik şoka giren, hatta kalbi durup zor döndürülen vakalar var" dedi. Doç. Dr. Dikme, serum uygulamalarının kesinlikle doktor gerekli gördüğü takdirde ve tam teşekkülü hastanelerde yapılması gerektiğini de vurguladı.

5.05.2024Gündem
PASKALYA BAYRAMI 2024 TARİHİ || Hristiyan Ortodoks Paskalya Bayramı ne zaman, hangi gün İşte merak edilen tarih

PASKALYA BAYRAMI 2024 TARİHİ || Hristiyan Ortodoks Paskalya Bayramı ne zaman, hangi gün? İşte merak edilen tarih

Paskalya Bayramı bilindiği üzere Doğu ve Batı Hristiyan Kiliselerinde farklı tarihlerde kutlanıyor. 31 Mart'ta Katolik, Protestan ve Ermeni Apostolik Kiliseleri 2024 Paskalya Bayramı'nı kutlamışlardı. Ortodoks Kiliseleri ise henüz Paskalya Bayramı'nı kutlamadı. Peki, Hristiyan Ortodoks Paskalya Bayramı ne zaman? Paskalya ne demek, neden kutlanır? İşte merak edilenler...

5.05.2024Bilgi
Stanimir Stoilovdan oyuncularına övgü Hem kutlamayı hem de...

Stanimir Stoilov'dan oyuncularına övgü! "Hem kutlamayı hem de..."

Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında deplasmanda Eyüpspor ile karşılaşan Göztepe, sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrıldı.

5.05.2024Futbol
Çatalca’da ilginç hırsızlık: 5 evi havuzlarıyla beraber çaldılar

Çatalca’da ilginç hırsızlık: 5 evi havuzlarıyla beraber çaldılar!

Çatalca’da 5 adet bungalov alan vatandaşların evleri, havuzlarıyla birlikte çalındı. İddiaya göre, bungalovları inşa eden şahısla, bir ev sahibi arasındaki alacak verecek meselesinden dolayı alacaklı kişi evleri havuzlarıyla birlikte çaldı. Bungalovlardan geriye kalan çakıl taşlarının bulunduğu arazi havadan görüntülendi.

5.05.2024Haber
Dijital bağımlılığın hayatımıza etkisi

Dijital bağımlılığın hayatımıza etkisi

Psikiyatrist Doç. Dr. Arif Sarlık, Landshut’ta ‘Dijital Bağımlılığın Çocuklara, Yetişkinlere ve Sosyal Hayata Olan Etkisi’ üzerine bir sunum yaptı. DİTİB’e bağlı Yunus Emre Camii Başkanı Doç. Dr. Ahmet Taşkıran ve üyeleri tarafından organize edilen 90 dakikalık interaktif sunum, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

5.05.2024Avrupa
Doğuma sayılı günler kaldı... Ünlü oyuncu yeni yaşında kızının adını açıkladı

Doğuma sayılı günler kaldı... Ünlü oyuncu yeni yaşında kızının adını açıkladı!

Anne olmak için gün sayan Burcu Biricik hem 35. yaşını kutladı hem de bebeğinin ismini açıkladı.

5.05.2024Hayat
Ünlü milyarderin dört gün dört gece süren muhteşem düğünü… 20 milyon harcadı, dünya yıldızlarını sahneye çıkardı…

Ünlü milyarderin dört gün dört gece süren muhteşem düğünü… 20 milyon harcadı, dünya yıldızlarını sahneye çıkardı…

Kurduğu moda markasıyla genç yaşında dünyanın sayılı zenginleri arasına giren ünlü iş insanı ve model sevgilisi göreni kıskandıracak muhteşem bir düğünle evlendi. Dört güne yayılan kutlamalara yıldız yağdı.

5.05.2024Magazin
Antalyaspor Başkanı Boztepeden Nuri Şahin açıklaması Beşiktaş’a gitmesi bizi hayal kırıklığına uğratır...

Antalyaspor Başkanı Boztepe'den Nuri Şahin açıklaması! "Beşiktaş’a gitmesi bizi hayal kırıklığına uğratır..."

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, ligin 17’nci haftasında ’hayalim’ dediği Borussia Dortmund’dan teklif alarak takımdan ayrılan ve son günlerde adı Beşiktaş teknik direktörlüğü için geçen eski futbol sorumlusu Nuri Şahin hakkında Demirören Haber Ajansı’na(DHA) özel açıklamalarda bulundu.

5.05.2024Futbol
Yargının yardım gecesine yoğun ilgi...Biletler 24 saat içerisinde tükendi

Yargı'nın yardım gecesine yoğun ilgi...Biletler 24 saat içerisinde tükendi

Üç sezondur Kanal D ekranında Pazar gecelerine damga vuran Ay Yapım imzalı dizi ‘Yargı’, final gecesiyle de uzun yıllar unutulmayacak.

5.05.2024Televizyon
Bugün Anneler Günü mü Anneler Günü 2024 mayısın kaçıncı pazarı, kaç mayısta

Bugün Anneler Günü mü? Anneler Günü 2024 mayısın kaçıncı pazarı, kaç mayısta?

Sevgi, merhamet ve fedakarlıklarıyla çocuklarını karşılıksız seven annelerin Anneler Günü kutlama tarihi yaklaşıyor. Bugün Anneler Günü mü? sorusu da 5 Mayıs Pazar günü merak ediliyor. Ne olursa olsun her daim evladına destek olan anneler için kutlanan bu değerli gün, dünya genelinde kutlanmaktadır. Dünyada farklı günlerde kutlanan Anneler Günü’nün en yaygın kutlama tarihi ise mayıs ayı içerisinde olur. 2024 Anneler Günü hangi güne denk geliyor? sorusu da bu bağlamda merak edilmektedir. Peki, Anneler Günü ne zaman, kaç mayısta?

5.05.2024Bilgi
Minik öğrencilerin coşkusu görülmeye değerdi

Minik öğrencilerin coşkusu görülmeye değerdi

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’ne bağlı Bottrop kentinde faaliyet gösteren Bottrop Kültürlerarası Veliler Derneği’nin (Intev Bottrop) gecikmeli olarak dün (cumartesi) düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğine katılım yoğun oldu.

5.05.2024Avrupa
İstanbulda akılalmaz hırsızlık: Bungalovları havuzuyla birlikte çaldılar

İstanbul'da akılalmaz hırsızlık: Bungalovları havuzuyla birlikte çaldılar

Çatalca’da 5 adet bungalov alan vatandaşların evleri, havuzlarıyla birlikte çalındı. İddiaya göre, bungalovları inşa eden şahısla, bir ev sahibi arasındaki alacak verecek meselesinden dolayı alacaklı kişi evleri havuzlarıyla birlikte çaldı. Bungalovlardan geriye kalan çakıl taşlarının bulunduğu arazi havadan görüntülendi.

5.05.2024Gündem
Alman politikacılar, saldırıya karşı tek ses oldu

Alman politikacılar, saldırıya karşı tek ses oldu

SPD’nin AP milletvekili adayı Matthias Ecke, cuma gecesi Dresden’de seçim afişi asarken 4 gencin saldırısına uğradı. Hastaneye kaldırılan Ecke ameliyat edildi. SPD’li politikacının durumunun iyi olduğu belirtildi.

5.05.2024Avrupa
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde İstanbulda polislere saldıran 12 kişi daha gözaltında

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde İstanbul'da polislere saldıran 12 kişi daha gözaltında

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Saraçhane Meydanı'nda polislere taş ve sopayla saldırdıkları gerekçesiyle 12 kişi daha yakalandı.

5.05.2024Gündem
Atik Mustafa Paşa Camii ibadete açılıyor... Arkeolojik buluntular da sergilenecek

Atik Mustafa Paşa Camii ibadete açılıyor... 'Arkeolojik buluntular da sergilenecek'

İstanbul Fatih’te Kristos Pantepoptes Kilisesi olarak 1059'da inşa edilen ve Sadrazam Koca Mustafa Paşa tarafından camiye dönüştürülen yapının 2021 yılında başlanılan restorasyonunda sona gelindi. Bizans mimarisine ait tasvirlerinin yer aldığı freskler keşfedilen caminin zemini camla döşenerek adeta müzeye çevrildi.

5.05.2024Gündem
Edanur Gezerin ölümüyle ilgili gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi

Edanur Gezer'in ölümüyle ilgili gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde sahil parkında yapılan kazı çalışması sonrasında oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer'in hayatını kaybetmesine ilişkin gözaltına alınan 3 İBB çalışanı emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

5.05.2024Haber
Gözler CDU kurultayında

Gözler CDU kurultayında

6-9 Haziran tarihleri arasında yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri yaklaşırken, Almanya’da ana muhalefetin büyük kanadı CDU’da gözler yarın (pazartesi) başkent Berlin’de düzenlenecek 36. kurultayına çevrildi. Berlin’in Neukölln kesiminde 1001 delegenin katılımıyla gerçekleşecek ve üç gün sürecek kongrede hem partinin yeni yönetimi belirlenecek hem de Temel İlkeler Programı delegelerin onayına sunulacak.

5.05.2024Avrupa
Kabataşta motosikletine çarpan kişi annesi çıktı

Kabataş'ta motosikletine çarpan kişi annesi çıktı

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde Kabataş’ta bir sürücü, önünde motosikletiyle ilerleyen oğluna arkadan çarptı. Kazayı gören bir başka motosikletli ise gence, “İyi misin” sorusunu yöneltince gülerek cevap veren motosikletli genç, “Annem zaten, paylaş ağabey, rezilliği gördün mü?” diyerek cevap verdi.

5.05.2024Gündem
Seçim yaklaştı, çalışmalar hızlandı

Seçim yaklaştı, çalışmalar hızlandı

9 Haziran 2024 tarihinde Heilbronn’da yapılacak Belediye Meclisi seçimlerine Heilbronn Birliği (Gemeinsam für Unser Heilbronn) çalışmalarını hızlandırdı.

5.05.2024Avrupa
Başakşehir - Kasımpaşa maçı hangi kanalda, saat kaçta İşte muhtemel 11’ler

Başakşehir - Kasımpaşa maçı hangi kanalda, saat kaçta? İşte muhtemel 11’ler!

Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Başakşehir evinde Kasımpaşa’yı konuk ediyor. Başakşehir 52 puanla 5. sırada yer alırken Kasımpaşa 49 puanla 7. sırada bulunuyor. Her iki takım da Avrupa kupalarına gitmek için üst sıralara yükselmeyi hedefliyor. Süper Lig'deki son üç maçında puan kaybetmeyen İstanbul Başakşehir, Çağdaş Atan yönetimindeki en uzun galibiyet serisini tekrarladı. Peki, Başakşehir - Kasımpaşa maçı hangi kanalda, saat kaçta?

5.05.2024Spor Arena
Tokatta mayıs karı yaylayı beyaza bürüdü

Tokat'ta mayıs karı yaylayı beyaza bürüdü

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

5.05.2024Haber
Beyaz Eşya 10 Mayıs’ta vizyonda

Beyaz Eşya 10 Mayıs’ta vizyonda

Özge Yağız ile Burak Sevinç’in başrollerini paylaştığı komedi filmi “Beyaz Eşya”nın merakla beklenen fragmanı yayınlandı.

5.05.2024Televizyon
Efes Antik Kentinde gece müzeciliği... Ziyaret saat 00.00a kadar uzatıldı

Efes Antik Kenti'nde gece müzeciliği... Ziyaret saat 00.00'a kadar uzatıldı

İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti'nde hayata geçirilen gece müzeciliği, düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. İzmir Valisi Süleyman Elban, "Gece müzeciliği kavramı özellikle açık alanlarda, ören yerlerinde, tarihi kentlerimizde bu yıl ilk kez uygulamaya konuluyor. Artık gece 00.00'a kadar da Efes'imizde 'gece müzeciliği' şeklinde tabir ettiğimiz ziyaret saatlerini uzatmış olduk." dedi.

5.05.2024Gündem
Fenerbahçeden 23 maçlık yenilmezlik serisi 7 futbolcu kart sınırında...

Fenerbahçe'den 23 maçlık yenilmezlik serisi! 7 futbolcu kart sınırında...

Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Fenerbahçe, yarın saat 20.00'de deplasmanda Konyaspor ile oynayacak.

5.05.2024Futbol
İzmirde tehlike: Barajlardaki su seviyesi düştü

İzmir'de tehlike: Barajlardaki su seviyesi düştü

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in içme suyu ihtiyacını sağlayan Tahtalı, Gördes ve Balçova barajlarındaki su seviyelerinin önceki yıllara oranla düşmesine rağmen kısa vadede kentte bir susuzluk tehdidi bulunmadığını açıkladı.

5.05.2024Gündem
İSG/1 SORULARI VE CEVAPLARI: ÖSYM İSG soru kitapçığı ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak, nasıl görüntülenir

İSG/1 SORULARI VE CEVAPLARI: ÖSYM İSG soru kitapçığı ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak, nasıl görüntülenir?

İSG soruları ve cevap anahtarı, 5 Mayıs Pazar günü düzenlenen sınavla adayların gündemine geldi. İSG/1 sınavı, ÖSYM tarafından belirlenen sınav merkezlerinde tamamlanacak. Sınavda adaylara, 5 ayrı sertifika alanında çoktan seçmeli sorulardan oluşan bir test uygulanacak. e 5 sertifika alanında yapılacak sınavlarda soru içerikleri farklı olabilecek ve her testte 50 soru yer alacak. Söz konusu sınavın ardından İSG 1 soruları ve cevaplarının erişime açılmasıyla, adaylar doğru ve yanlış yanıtlarını kontrol edebilecek. Peki İSG soru kitapçığı ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak, nasıl görüntülenir? İşte ayrıntılar...

5.05.2024Bilgi
Son dakika haberleri: İsrail-Hamas savaşında son durum... Türkiyenin yasağı İsraili gafil avladı İtiraf gibi analiz... En çok etkilenecek sektörleri açıkladılar

Son dakika haberleri: İsrail-Hamas savaşında son durum... Türkiye'nin yasağı İsrail'i gafil avladı! İtiraf gibi analiz... En çok etkilenecek sektörleri açıkladılar

Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... İsrail'de ise Türkiye'nin hamlesinin yankıları devam ediyor. Ankara'nın ticareti durdurmasını mercek altına alan İsrail basınından itiraf gibi bir analiz geldi. Calcalist, Tel Aviv yönetiminin böyle bir adım beklemediğini ve kararın 'tamamen sürpriz' olduğunu yazdı. 'Türk boykotu tüketicileri birkaç gün içinde etkileyecek' diyen İsrailli gazete en çok etkilenecek sektörleri de açıkladı.

5.05.2024Dünya
Kamuran Akkor: Sanatçı olma hayalim yoktu

Kamuran Akkor: Sanatçı olma hayalim yoktu

Kamuran Akkor, Hülya Koçyiğit’in “Film Gibi Hayatlar” programına konuk oldu.

5.05.2024Televizyon
Motosikletine çarpan kişi annesi çıktı

Motosikletine çarpan kişi annesi çıktı!

İstanbul Kabataş’ta kadın bir sürücü, önünde motosikletiyle ilerleyen oğluna arkadan çarptı. Kazayı gören bir başka motosikletli ise gence, “İyi misin” sorusunu yöneltince gülerek cevap veren motosikletli genç, “Annem zaten, paylaş ağabey, rezilliği gördün mü?” diyerek yaşananlara şaşırdı. Cevap karşısında motosikletlinin kahkahaya boğulduğu o ilginç anlar kameralara yansıdı.

5.05.2024Haber
Turnesine Ankara’da başladı

Turnesine Ankara’da başladı

Nilüfer, yaz turnesinin ilk ayağı olan Ankara’da hayranlarıyla buluştu.

5.05.2024Televizyon
Erling Haaland, Manchester Unitedın eski yıldızına karşılık verdi O adam umurumda değil...

Erling Haaland, Manchester United'ın eski yıldızına karşılık verdi! "O adam umurumda değil..."

Premier Lig'de Manchester City'nin Wolverhampton'ı 5-1 mağlup ettiği karşılaşmada 4 gol atan Erling Haaland, Manchester United'ın eski oyuncusu Roy Keane'e karşı sert açıklamalarda bulundu.

5.05.2024Futbol
Silah dolu çantayı polisi görünce balkondan attı

Silah dolu çantayı polisi görünce balkondan attı

Adana’da, Gökhan K. (33), evine operasyon düzenleyen polisi görünce, içinde ruhsatsız tabanca ve mermilerin bulunduğu çantayı balkondan attı. Polis şüpheliyi gözaltına alırken, bahçedeki çantada ruhsatsız 10 tabanca, 11 şarjör ile 10 mermi ele geçirdi.

5.05.2024Gündem
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: Aile Destek Merkezlerinden geçtiğimiz yıl yaklaşık 140 bin kişi yararlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: Aile Destek Merkezlerinden geçtiğimiz yıl yaklaşık 140 bin kişi yararlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadınların kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayan Aile Destek Merkezlerinden (ADEM) geçtiğimiz yıl yaklaşık 140 bin kişinin yararlandığını bildirdi.

5.05.2024Gündem
Emine Erdoğandan Dünya Ebeler Günü mesajı

Emine Erdoğan'dan Dünya Ebeler Günü mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Dünya Ebeler Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

5.05.2024Gündem
Gaziantep FK Hatayspor maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta Trendyol Süper Lig 35. hafta

Gaziantep FK Hatayspor maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta? Trendyol Süper Lig 35. hafta!

Süper Lig’de düşme hattında olan Gaziantep FK ile Hatayspor 35. haftada karşı karşıya geliyor. Düşme hattında olan iki takım da sahadan mutlak galibiyetle ayrılmak istiyor. Gaziantep FK 34 puanla 17. sırada yer alırken Hatayspor ise 33 puanla 18. sırada bulunuyor. Halil Umut Meler'in düdük çalacağı karşılaşmada iki ekip de varını yoğunu ortaya koyacak. Peki, Gaziantep FK Hatayspor maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta?

5.05.2024Spor Arena
Milyonların gözü Kabine toplantısında... İşte masadaki konular

Milyonların gözü Kabine toplantısında... İşte masadaki konular

Kabine yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Gündemdeki başlıklar neler, hangi konular öncelikli olarak masaya yatırılacak? CNN TÜRK Muhabiri Arda Erdoğan, Kabine toplantısına ilişkin detayları paylaştı.

5.05.2024Gündem
Bayrağını kap, sen de gel

Bayrağını kap, sen de gel

Almanya’nın Nürnberg kentinde ‘19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlaması’ nedeniyle hazırlık ve istişare toplantıları yapıldı.

5.05.2024Avrupa
BUGÜN HIDIRELLEZ Mİ 5 MAYIS 2024 || Hıdırellez ne zaman 2024, Mayıs ayının kaçında Hıdırellez ritüeli nedir, Hıdırellez Bayramında ne yapılır

BUGÜN HIDIRELLEZ Mİ 5 MAYIS 2024 || Hıdırellez ne zaman 2024, Mayıs ayının kaçında? Hıdırellez ritüeli nedir, Hıdırellez Bayramı'nda ne yapılır?

Hıdrellez ne zaman, bugün mü sorusu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Baharın müjdecisi olan Hıdrellez araştırmaları yoğunluk kazandı. Hıdırellez bayramı'nda ne yapılır sorusu Anadolu geleneklerimizden olan Hıdırellez gecesi ile birlikte araştırılmaya devam ediyor. Kökeni çok eski tarihlere dayanan Hıdırellez Bayramı 2024 için geri sayım başladı. Hıdırellez dilekleri yurdun dört bir yanında bu yıl da uygulanacak. Kışını sona ermesi ve baharın gelişiyle birlikte kutlanan Hıdırellez Bayramı huzura kavuşmak ve türlü dileklerde bulunmak için kutlanır. Hıdırellez gül ağacı ritüeli, baht açma oyunları, yoğurt mayalama, gül ağacına dilek dileme gibi birçok Hıdırellez ritüelleri Anadolu'dan günümüze kadar ulaştı. Peki, Hıdırellez ne zaman, saat kaçta başlıyor? Hıdırellez dilekleri nasıl yapılır? İşte, Hıdırellez ritüelleri ve gelenekleri...

5.05.2024Gündem